RU
 

Світоліна: Я у фіналі - це привід для майбутньої гордості

iSport.ua,  27 жовтня 2018, 15:37
0
621
Світоліна: Я у фіналі - це привід для майбутньої гордості
Перша ракетка України Еліна Світоліна

Перша ракетка України Еліна Світоліна прокоментувала свій вихід у фінал Підсумкового турніру.

Перша ракетка України Еліна Світоліна прокоментувала свою перемогу над Кікі Бертенс і вихід у фінал Підсумкового турніру WTA.

"Коли у вирішальній партії я програла затяжний гейм на подачі, то говорила собі бути рішучою, не чекати нічого. Як мені мій тренер тоді сказав, виходити і робити свою роботу. Тоді, якщо ти програєш, то не буде ніякого жалю. Я показала, що можу грати у відмінний теніс на головних кортах. Думаю, у перспективі для мене це великий крок, у тому числі й для Великих шоломів.

Наприкінці матчу все зводилося до фізичної частини, щоб бігати і діставати кожен м'яч. Це був важкий матч, ми обидві грали добре, добре подавали. Я рада, що змогла довести гру до перемоги.

Виграти трофей тут - це було б неймовірно, але попереду в мене ще є робота. З кожною із суперниць у фіналі буде важко. Тепер це точно буде останній матч у сезоні, і я збираюся віддати на корті всі сили.

Чи відчувався тиск? Сьогодні психологічно, напевно, було важче, ніж у будь-якому іншому сенсі. Але є тиск на всіх, у тому числі й для гравця по той бік сітки, я не сама із собою граю. Намагатимуся грати у свій найкращий теніс. Я постараюся залишити всі сили у своєму останньому матчі. Подивимося, що майбутнє принесе.

Моя підготовка до Сінгапуру була така ж, я звичайно готуюся однаково до всіх турнірів. Потрібно вміти пристосовуватися, тому що є різні умови, різні покриття, однаково ти не можеш грати на кожному турнірі. Ми не так часто виступаємо в залі, хоча дедалі частіше на центральних кортах з'являються дахи, тому ми частіше граємо в таких умовах. Тут я вже виграла три трьохсетовики, я відмінно рухаюся. Як для виступу на останньому турнірі цього року це відмінні новини.

Коли я пройшла кваліфікацію в Сінгапур, то вирішила для себе, що віритиму в свою гру, що я можу на неї покластися, я достатньо хороша. І от зараз я у фіналі, це для мене багато означає, це особливий момент і привід для майбутньої гордості.

Я багато працювала над психологічною стійкістю. Це те, що допомогло мені пройти через матч із Возняцькі, сьогоднішній, та кожен на цьому турнірі… Із Квітовою в мене погана статистика зустрічей, мені потрібно було бути сильною в тій грі, я не хотіла стартувати на турнірі так само, як торік. У тому матчі я хотіла зіграти добре, і тепер і далі я продовжую так грати".


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі