RU
 

Стало відомо, чому в України відібрали чемпіонат Європи з боротьби

iSport.ua,  9 квітня 2018, 07:35
0
1167
Стало відомо, чому в України відібрали чемпіонат Європи з боротьби
Ненад Лалович

Президент Об'єднаного світу боротьби Ненад Лалович у спеціальній заяві на офіційному сайті оголосив про зміну вимог до країн, які бажають прийняти змагання.

 
Зокрема, після цього стало зрозуміло, чому в України відібрали Чемпіонат Європи з боротьби серед кадетів, який у квітні повинен був прийняти Київ.
 
"Як багато міжнародних федерацій ми стикаємося з тим, що країни дозволяють політиці втручатися у спортивні змагання. У випадку з боротьбою ця проблема існує серед наших ключових партнерів. Ми більше не можемо дозволяти політичним негараздам ​​вторгатися на спортивну арену. Ми повинні дати відсіч будь-якому супротивникові нашого спортивного співтовариства, використовуючи всі наявні у нас засоби.
 
Якщо кожен політичний конфлікт буде переходити на спортивну арену, а ми не зможемо цьому протистояти, це поставить під удар весь спорт. Кожна країна і кожний олімпійський вид спорту повинні поважати Олімпійську хартію і в цілому сутність свого спорту. Ми ніколи не допустимо неповаги до будь-яких країн-учасників, як і МОК.
 
UWW зараз перевіряє всі національні федерації, які проводять міжнародні турніри, щоб переконатися, що вони не беруть участі в активних політичних суперечках, які можуть піти в розріз з ідеєю про відкриту і чесну боротьбу. Зокрема, наші наступні турніри не проводитимуться в країнах, які з якихось причин забороняють в'їзд на свою територію спортсменам інших держав", - заявив Лалович.
 
Як стало відомо iSport.ua, Україна саме забороняла з політичних причин допуск кільком спортсменам чемпіонату Європи - це вся збірна Косова, чию незалежність наша країна не визнала, а також однин спортсмен зі збірною Росії, який раніше незаконно побував у Криму.
За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі