RU
 

Нагірний Карабах: Баку готове передати Вірменії частину тіл загиблих

iSport.ua,  12 грудня 2020, 21:09
0
678
Нагірний Карабах: Баку готове передати Вірменії частину тіл загиблих

Наставник київського Динамо вкотре розкритикував систему відеоповторів VAR.

Головний тренер київського Динамо Мірча Луческу прокоментував поєдинок 13-го туру УПЛ, в якому кияни не змогли обіграти Колос (2:2).

Зустріч була наповнена паузами через перегляд відеоповторів і різними подіями, через які були постійні зупинки, що викликало невдоволення у румунського фахівця.

"У мене немає основних і запасних футболістів, всі гравці повинні знати, чого я хочу від них на футбольному полі. Наприклад, наша трійка півзахисту дуже добре зіграла і з  Ворсклою, і з Маріуполем. До того ж, нещодавно у нас була важка гра з Ференцварошем. Проблема в іншому - я зробив заміни в перерві і ми пропустили два голи. Ми необґрунтовано втратили дуже багато м'ячів в атаці. і Родрігес, і Супряга не могли зупинити м'яч перед воротами і забити. Вони погано приймали рішення, як на мене, вони вже, напевно, думали про відпустку, і це позначилося на грі.

Я не можу зрозуміти, для чого VAR? Чому ним не користувалися в першому таймі, коли ледь не розірвали коліно Шапаренку? Чому повтори не дивилися тоді? На VAR завжди показують момент останнього контакту - так було і в епізоді з пенальті в наші ворота, і з видаленням Шепелєва. Якщо зупинити цей кадр, то, звичайно, це буде виглядати як порушення, а в динаміці все не так.

Динамо - Колос

Динамо - Колос / Джерело: ФК Колос Ковалівка

Неможливо стільки червоних карток отримувати в кожній грі після використання VAR. Те ж стосується вилучень Забарна, а також Мораеса у Шахтаря. Потрібно трактувати такі моменти зовсім по-іншому. А VAR призводить до незрозумілості. Вони завжди беруть останній кадр, коли є контакт, момент удару, а якщо дивитися в динаміці, то все виглядає зовсім інакше.

Всі ми знаємо майстерність Селезньова - це дуже хороший гравець, але він розуміє, як отримати максимальну вигоду в таких ситуаціях, як симулювати, як кричати. І зміг зловити молодого недосвідченого Миколенка, який зачепив його в момент розвороту. Якщо дивитися останній кадр, то виходить, що він мало не вбив Селезньова.

Що дають ці паузи на VAR? Це неможливо, це не футбол. Такі великі паузи на перегляд записів, постійні зупинки збивають темп гри. Неможливо стояти і чекати три-п'ять хвилин, поки арбітри перемотають запис, щоб щось змінити.

Арбітри дивляться VAR, коли вони хочуть і, на жаль, будуть використовувати його так, як хочуть. Повертаюся до гри з Ювентусом, в якій арбітри навіть не захотіли дивитися епізод, коли повинен був бути призначений пенальті на Вербичі. Водночас, коли Роналду забив нам - як на мене, там був і фол на Бущане, і положення поза грою. Але VAR не захотіли дивитися, це був 750-й гол для Роналду...

Динамо - Колос

Динамо - Колос / Джерело: ФК Колос Ковалівка

А в Барселоні, коли ми швидко розіграли штрафний після фолу Піке на Буяльському, суддя показав, що ми ввели м'яч не по свистку. Арбітри повинні приймати рішення дуже швидко і можуть помилятися. Але, як на мене, краще нехай вони припускаються помилок, але футбол зберігає динамічність.

Але все це ні в якому разі не применшує заслуги Колоса - це організована команда, яка сьогодні добре зіграла. Але сама атмосфера... Самого футболу, за великим рахунком, сьогодні не було", - наводить слова Луческу офіційний сайт Динамо.

На нашому сайті можна подивитися відео голів та огляд матчу Динамо - Колос.


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі