RU
 

Україна - Польща: порівняння команд

iSport.ua,  10 листопада 2020, 11:30
0
267
Україна - Польща: порівняння команд

ISPORT розповідає про вартість національних команд з найближчого товариського матчу.

 
У середу, 11 листопада, в Хожуві пройде товариський поєдинок між збірними України та Польщі.
 
ISPORT вивчив склади національних команд і представляє деякі їхні особливості.
 
Почнемо з найдорожчих гравців команд, і тут явно попереду збірна Польщі. Один лише лідер польської збірної Роберт Левандовскі з Баварії оцінюється в 60 мільйонів євро, що становить вартість відразу трьох найдорожчих футболістів у складі України - це Руслан Малиновський з Аталанти (21 млн), Олександр Зінченко з Манчестер Сіті (20 млн) і Віктор Циганков з Динамо (19 млн).
 
 
 
При цьому в Польщі є четверо гравців, які коштують більше, ніж Малиновський, - це Войцех Щесни з Ювентуса (35 млн), двоє футболістів Наполі Петро Зелінський (35 млн) і Аркадіуш Милик (27 млн), а також Кшиштоф Піонтек з Герти (21,5 млн).
 
Коли говорити про найдешевших гравців, то в поляків виділимо Павела Бохневича з Херенвена, який оцінюється в 750 тисяч євро, а в складі українців таким є Юрій Паньків з Олександрії.
 
У цілому збірна Польщі оцінюється в 304 мільйони євро, що в два рази більше, ніж склад України, - 142 млн євро. Про це також свідчить середня вартість гравців команди Польщі (10,87 млн) і України (5,1 млн).
 
Єдине, в чому збірні рівні, - це середній вік гравців, де в України цей показник дорівнює 26 років і 4 місяці, а в Польщі - 26 років і 7 місяців.
 
 
 
Однак навіть незважаючи на приблизно однаковий вік, у поляків набагато досвідченіший і більш зіграний склад, ніж у підопічних Андрія Шевченка. У нашої збірної є тільки троє гравців, які провели за національною команду більше 50 поєдинків, - це Андрій Пятов (95), Андрій Ярмоленко (91) і Тарас Степаненко (58). У той же час у Польщі є вісім таких виконавців: Левандовскі (114), Каміль Гросицький (78), Каміль Глік (77), Гжегож Крихов'як (73), Мачей Рибус (56), Лукаш Фабіанський (54), Милик (54) і Зелінський (53).
 
Також варто відзначити, що в попередній заявці збірної Польщі всього лише двоє можливих дебютантів, які ще не надягали футболку національної команди. Йдеться про захисника Роберта Ґумни з Аугсбурга і хавбека Якуба Камінського з Леха.
 
Що стосується команди Андрія Шевченка, то в нас у заявці троє гравців, яких ми можемо вперше побачити на полі. Це двоє воротарів - Паньків і Дмитро Різник з Ворскли, а також захисник Валерій Бондар із Шахтаря.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі