RU
 

Шахтар в серії пенальті обіграв Динамо і пробився в півфінал Кубка України

iSport.ua,  7 квітня 2019, 19:52
0
156
Шахтар в серії пенальті обіграв Динамо і пробився в півфінал Кубка України
Фото: ФК Шахтер Донецк
Шахтар - Динамо

"Гірники" в виснажливому поєдинку змогли здолати столичний клуб.

В рамках 1/4 фіналу Кубка України донецький Шахтар приймав київське Динамо на харківському ОСК Металіст.

Команди підходили до поєдинку з деякими кадровими проблемами: у донеччан були відсутні Богдан Бутко та Іван Ордець, а у киян не грали Йосип Пиварич, Фран Соль, Артем Бесєдін.

Паулу Фонсека вибрав на цей матч схему 4-2-3-1, а Олександр Хацкевич зупинився на 4-3-3.

Матч обслуговував Максим Козирянський із Запоріжжя.

Як тільки арбітр дав свисток, так відразу був зрозумілий тон сьогоднішньої гри. Микита Бурда вже на 12-й секунді жорстко зустрів Жуніора Мораеса, коли той рвався до воріт суперників. Перші хвилини матч проходив на зустрічних курсах: то "гірники" виходили в контратаку, то "динамівці" намагалися відповісти тим же. За такого розвитку поєдинку перший гол не змусив себе чекати: вже на 9-й хвилині після "пожежі" у володіннях П'ятова м'яч відскочив до Дениса Гармаша, а той хльостким ударом вдарив у кут воріт - 0:1.

Донеччани тут же кинулися відігравати розрив, проте нічого небезпечного придумати не змогли, а ось столична команда навпаки могла подвоювати перевагу: Шапаренко небезпечно перебував у вигідній позиції після прострілу Циганкова в штрафну, проте не зміг він нанести акцентований удар - легка здобич для Андрія.

Напруга на полі починала наростати: на 18-й хвилині Циганков лежав на газоні після сутички з Тайсоном і футболісти почали про щось активно і голосно сперечатися. Арбітр тут же показав жовту картку капітану "оранжево-чорних".

На 21-й хвилині з'явився перший по-справжньому небезпечний момент біля воріт Бойка: Болбат подавав з флангу, після чого "круглий" відскочив на лінію штрафного майданчика, де опинився Тайсон, який дуже влучно пробив, однак влучив у поперечину. Потім гравці почали активно фолити один на одному, в слідстві чого Кендзьора отримав "гірчичник", а футболісти отримали новий привід з'ясувати стосунки між собою.

Тим часом "біло-сині" все активніше тиснули на ворота господарів поля. Спочатку непогано і підступно вдарив Шепелєв - мимо. Потім було кілька небезпечних прострілів з флангів, а після кутового Динамо і зовсім могло забивати, але Миколенко зіпсував небезпечний навіс своїм фолом в атаці. Шахтар не знав, чим відповісти, а ось столичний колектив мав ще один шанс для того, щоб збільшити розрив: Циганков класно виконав стандарт, закрутивши м'яч, проте "круглий" зрадницьки влучив у штангу.

До закінчення першого тайму футболісти обмінялися "гірчичниками", а також виникла ще одна "пожежа" біля рамки 30-го номера Шахтаря - пощастило, що не вийшов удар у Кендзьора в падінні, а Вербичу не вистачило росту, щоб підправити м'яч у сітку.

Другий тайм розпочався з того, що замість Патріка вийшов Соломон, що дало свої плоди. Манор в один дотик пробивав по воротах Бойка з району одинадцятиметрової позначки після передачі від Ісмаїлі, але Денис склався вчасно і парирував удар. Потім Мораес вискочив на ударну позицію, пробив, проте воротар киян знову показав свій клас.

А ось на 57-й хвилині свій "клас" показав Кадар: двічі помилився Тамаш, дозволивши Тайсону обікрасти себе поблизу воріт, а бразилець віддавав на Жуніора, якому просто залишалося переправити м'яч в порожні ворота - 1:1.

Потім гравці обох команд почали виконувати бажання Срни, заробляючи видалення: на 61-й хвилині Мораес пішов у стик з Гармашем, після чого отримав жовту картку, але Денис вирішив, що однієї картки в цьому епізоді мало і вирішив ззаду штовхнути Жуніора, і, в підсумку, Гармашу також показують "гірчичник", але в його активі вже була жовта, а це означало, що хавбек повинен залишити поле - видалення!

Сам же новоспечений українець також відзначився вже через 8 хвилин: Мораес в атаці для чогось полетів в грубий підкат проти Шапаренка і отримав жовту, але у нього теж було попередження до цього - тепер обидві команди догравали матч удесятьох.

Далі футболісти не змогли нічого небезпечного створити біля воріт один одного (лише кілька прострілів і навісів, які оборона обох сторін "клацала, як раз плюнути"), переважно обмінюючись отриманими "гірчичниками". Чим ближче був кінець основного часу, тим відвертіше гравці починали катати м'яч, чекаючи двох екстра-таймів.

У першому овертаймі гості виглядали і свіжішими, і сильнішими: спочатку Кендзьора видав відмінну діагональ на Миколенка - Віталій не зміг правильно потрапити по м'ячу і послав його на трибуну замість сітки воріт. Потім Циганков накрутив пару-трійку "оранжево-чорних" і віддавав на Вербича в район 11 метрів, проте Кривцов наспів і заблокував удар.

У другому додатковому таймі "біло-сині" створили ще два моменти: спочатку пішов пас на Вербича, але словенець, стоячи в декількох метрах від воріт, не встиг вчасно пробити - Хочолава встиг підкотитися під удар. Після "динамівці" і зовсім забили гол, проте з порушенням. Миколенко навісив на Вербича, той забив гол з воротарської, але Беньямін відкрито підіграв собі рукою. Шахтар за два додаткові тайми не зміг показати нічого путнього, "видавав" з себе лише по одному прострілу в кожній 15-хвилинці.

Серія пенальті була дуже напруженою: перші удари кожна з команд реалізувала без особливих проблем. Але на другій спробі "гірники" вже допустили осічку: Манор Соломон класно пробив під поперечину, але як же хороший Бойко, який дістав м'яч. Коли в серії рахунок став 3:3, свою майстерність почав показувати перший номер збірної України: спочатку П’ятов взяв пенальті від Миколенка, а потім намертво зафіксував удар Шепелева в лівий кут.

Таким чином, донецький Шахтар проходить до півфіналу Кубка країни, проклавши собі шлях до 13-го трофею.

Шахтар - Динамо 1:1 (4:3 - по пен)

Голи: Мораес, 57 - Гармаш, 9

Шахтар: П’ятов - Болбат, Кривцов, Хочолава, Ісмаїлі - Степаненко (Майкон, 91), Патрік (Соломон, 46) - Марлос (Нем, 67), Коваленко, Тайсон - Мораес.

Динамо: Бойко - Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко - Шепелев, Шапаренко (Буяльський, 81) - Циганков, Гармаш, Вербич - Сідклей.

Попередження: Тайсон, Степаненко, Патрік, Мораес, Соломон, Майкон, Болбат - Кендзьора, Шапаренко, Гармаш, Шепелев, Сідклей

На 61-й хвилині був вилучений Денис Гармаш (Динамо) (повторне попередження).

На 69-й хвилині був видалений Жуніор Мораес (Шахтар) (повторне попередження).


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі