RU
 

IFAB вніс кардинальні зміни в правила футболу

iSport.ua,  2 березня 2019, 23:42
0
733

Зміни стосуються штрафних ударів, пенальті і замін. Нові правила мають на меті зробити футбол ще жвавішим видовищем.

 
Міжнародна рада футбольних асоціацій (IFAB) на зборах, які пройшли в Абердині (Шотландія), затвердила нову редакцію футбольних правил. Про це повідомляє прес-служба організації.
 
Тепер у випадках ненавмисної гри рукою, у результаті якої був забитий м'яч або була віддана гольова передача, взяття воріт зараховано не буде.
 
Друге нововведення полягає в тому, що футболіст, якого змінюють, повинен залишати поле в тому місці, де найближче до нього розташовується бічна лінія поля. Раніше футболістам доводилося йти через усе поле до технічної зони.
 
Також скасовано правило, згідно з яким м'яч повинен залишати штрафну площу при розіграші удару від воріт, перш ніж його торкнеться захисник.
 
Найбільш істотною стане зміна правил установки стінки. Футболістам атакувальної команди заборонять ставати в стінку, щоб заважати гравцям оборони і створювати простір для м'яча. За новими правилами, гравцям атаки заборонять перебувати ближче ніж на 1 метр до стінки.
 
Крім того, буде підкориговано правило поведінки для воротарів при виконанні пенальті - їм достатньо буде тримати одну ногу на лінії воріт.
 
Нові правила вступлять у силу 1 червня 2019 року.
 
Раніше повідомлялося, що виконком УЄФА може скасувати правило виїзного гола в плей-оф єврокубків.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі