RU
 

Попрощатися з Карелом Готтом у Празі прийшли 50 тисяч людей

Корреспондент.net,  12 жовтня 2019, 03:56
0
970
Попрощатися з Карелом Готтом у Празі прийшли 50 тисяч людей
Тисячі людей попрощалися з Карелом Готтом у Празі

Мільйони шанувальників "чеського солов'я" спостерігали за церемонією в прямому ефірі телеканалів.

 
На церемонію прощання з чеським співаком Карелом Готтом у палаці Жофін у центрі Праги прийшло близько 50 тисяч осіб. Про це 11 жовтня повідомило Чеське радіо.
 
Зазначається, що церемонію продовжили на дві години, до півночі, оскільки потік охочих попрощатися зі своїм улюбленцем не припинявся.
 
Щоб люди могли вчасно дістатися до центру Праги і взяти участь у церемонії прощання з Готтом, з різних кінців країни пустили додаткові залізничні потяги, а у самій столиці - додаткові поїзди метро і трамваї.
 
Похорон співака пройде в суботу, 12 жовтня. Очікується, що в ньому візьмуть участь найвищі керівники Чехії, включаючи президента. Місце, де буде похований співак, поки тримається від громадськості в таємниці.
 
У країні оголошено державну жалобу.
 
 
Нагадаємо, естрадний співак Карел Готт помер у ніч на середу, 2 жовтня, в своєму будинку в Празі в колі сім'ї у віці 80 років.
 
На початку вересня він повідомив журналістам, що лікарі діагностували у нього гостру лейкемію.
 
За свою творчу кар'єру Готт записав понад дві тисячі пісень. Тільки в Чехії випущено понад 200 його альбомів, за кордоном в цілому продано 30 мільйонів аудіоносіїв з його записами.
 
Маестро знявся приблизно в 30 художніх фільмах, головним чином комедійних і музичних, у більш ніж 20 стрічках зіграв самого себе.
 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: смертьЧехияфотоПрагапевец
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі