RU
 

"Берлінале" даватиме гендерно нейтральні нагороди

Українська служба DW,  24 серпня 2020, 18:47
0
277
 Берлінале  даватиме гендерно нейтральні нагороди
На "Берлінале" даватимуть гендерно нейтральні нагороди

Берлінський кінофестиваль з 2021 року відмовиться від нагород за найкращі жіночу та чоловічу ролі. Замість них "Срібних ведмедів" присуджуватимуть за найкращі головну роль та роль другого плану.

Берлінський кінофестиваль "Берлінале" з 2021 року присуджуватиме лише гендерно нейтральні нагороди. Замість нагород за найкращу жіночу і найкращу чоловічу ролі "Срібних ведмедів" даватимуть за найкращу головну роль і за найкращу роль другого плану. Про це фестиваль повідомив у понеділок, 24 серпня.

 

"Ми вважаємо, що скасування поділу нагород за ознакою статі - це сигнал до більш гендерно чутливого розуміння в кіноіндустрії", - зазначили керівники "Берлінале" Марієтта Ріссенбек і Карло Шатріан.

У 2021 році кінофестиваль відбудеться у звичайному форматі. "Фестиваль проходитиме відповідно до правил, що діятимуть на час проведення. Це дасть безпеку для всіх гостей", - повідомили організатори.

Окрім найкращих головної ролі і ролі другого плану нагороди також вручатимуть за найкращий фільм, найкращий сценарій, найкращу режисуру, гран-прі журі фестивалю і приз журі, а також нагороду за видатні досягнення в кіно.

 

Джерело: Українська служба DW

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі