RU
 

Тарантіно вручили Золотий глобус за кращий сценарій

Корреспондент.net,  6 січня 2020, 05:58
0
748
Тарантіно вручили Золотий глобус за кращий сценарій
Квентін Тарантіно

Картина Одного разу в Голлівуді також удостоєна нагороди в категорії Краща комедія / мюзикл.

Режисер Квентін Тарантіно отримав Золотий глобус у номінації Кращий сценарій за фільм Одного разу в Голлівуді. Церемонія вручення нагороди проходить 6 січня в Лос-Анджелесі.

У номінації також були представлені Ной Баумбах (Шлюбна історія), Пон Чжун Хо (Паразити), який раніше став кращим іноземним фільмом, Ентоні Маккарті (Два Папи) і Стівен Заіллян (Ірландець).
 
Дія картини відбувається в Лос-Анджелесі в 1969 році на тлі подій, пов'язаних з бандою Чарльза Менсона, і вбивства дружини режисера Романа Поланські, акторки Шерoн Тейт.
 
За сюжетом, актор Рік Далтон (Леонардо ді Капріо), який втрачає популярність, і його дублер Кліфф Бут (Бред Пітт) намагаються знайти своє місце в стрімко мінливому світі кіноіндустрії.
 
 
Зазначимо, Пітт отримав нагороду за роль другого плану в картині Тарантіно. Для актора це сьома номінація і друга перемога на Золотому глобусі.
 
Він обійшов Аль Пачіно (Ірландець), Джо Пеші (Ірландець), Ентоні Хопкінса (Два Папи) і Тома Хенкса (Прекрасний день по сусідству).
 
Хенкс став володарем почесного Золотого глобуса за внесок у кінематограф. Також почесної нагороди за досягнення в галузі телебачення удостоїлася актриса Елен Дедженерес.
 
Раніше повідомлялося, що південнокорейська картина Паразити отримала Золотий глобус у номінації Кращий фільм іноземною мовою.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
 
ТЕГИ: Золотой глобусТарантинонаграда
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі