RU
 

Фантастичні звірі - 2: відгуки кінокритиківСюжет

Корреспондент.net,  16 листопада 2018, 18:17
0
2386
Фантастичні звірі - 2: відгуки кінокритиків
Фото: Кадр из фильма Фантастические твари: преступления Грин-де-Вальда
Обговорення фільму Фантастичні звірі: злочини Ґриндельвальда

Дія фільму розгортається в Європі в тому ж всесвіті, що книги і фільми про Гаррі Поттера, але за 60 років до описаних у них подій.

 
В Україні вийшов у прокат фільм Фантастичні звірі: злочини Ґриндельвальда - друга з п'яти стрічок Warner Bros. Pictures, що розповідають про пригоди чарівників з книг Джоан Роулінг.
 
Перша частина Фантастичних звірів з'явилася рівно два роки тому і розділила любителів всесвіту Гаррі Поттера на два табори: перший від фільму був у захваті, а другий уже говорив, що фільм без "хлопчика, який вижив" нікуди не годиться. Корреспондент.net розповідає, чого чекати від другої частини Фантастичних звірів.
 
Сюжет Фантастичних звірів - 2
 
Дія фільму відбувалася в Америці в середині 1920-х років, у його сюжеті було безліч відсилань до всесвіту Гаррі Поттера: згадка, що головного героя - магічного біолога Ньюта Скамандера - виключили з Хогвартса, а його єдиним захисником був професор Альбус Дамбльдор. До того ж Скамандер - це автор улюбленої книги Поттера.
 
Режисером продюсери знову покликали Девіда Єтса, який зняв чотирьох Поттерів. Сценаристом була сама Роулінг.
 
"Ця історія більш складна і заплутана, з новими персонажами, і вона набагато потойбічніша і більш драматична. Але що насправді мене вразило - як їй (Роулінг) вдалося написати сценарій справжнього емоційного трилера, з поворотами, яких я ніколи не бачив", - говорив режисер.
 
Головним антагоністом Фантастичних звірів є Ґриндельвальд, який задовго до Волан-де-Морта був найнебезпечнішим у магічному світі. Метою чарівника, роль якого грає Джонні Депп, стало домінування і владарювання у всьому світі.
 
 
У другій частині глядач дізнається про таємничий зв'язок між Ґриндельвальдом і Альбусом Дамбльдором. Улюблений професор Хогвартса, у ролі якого виступає Джуд Лоу, каже, що вони з Ґриндельвальдом більше, ніж брати.
 
Фільм розпочинається з того, що Ґриндельвальд - різноокий всесильний альбінос із замашками і харизмою фюрера - тікає з в'язниці і перебирається в Париж, який вважається притулком для волелюбних вигнанців.
 
На його пошуки відправляється безліч чарівників. Але через певну обіцянку Дамбльдор не може битися з Ґриндельвальдом і відправляє на його пошуки головного героя - худореброго захисника чарівних звірів Ньюта Скамандера.
 
Скамандера грає Едді Редмейн. Він каже, що дуже полюбив свого героя за ці два фільми: "Скамандер вірний собі і не намагається нікому догодити. Він справжній дивак!"
 
Відгуки про злочини Ґриндельвальда
 
Головними причинами невдоволення критиків стали перенасиченість героями і сюжетними лініями і при цьому цілковита відсутність того зачарувального чародійства, яким була просякнута "поттеріана".
 
The New York Times: Оповідь перенасичена героями і сюжетними лініями, знадобиться багато часу і зусиль, щоб збагнути, хто, що і чому робить.
 
The Time Out: Злочини Ґриндельвальда зачаровують і навертають думку до улюблених речей з всесвіту Гаррі Поттера.
 
The Los Angeles Times: Дивно, як фільм про магів і чарівників створює атмосферу, повністю протилежну магії і чаклунству.
 
The Hollywood Reporter: Головний герой оспалий і млявий, але незважаючи на це, фільм захоплює.
 
The USA Today: Фільм не тільки розкриває різні лінії оповіді про Поттера, але й прив'язує до історії реального світу.
 
 
The Daily Telegraph: Зрозуміти, про що цей фільм, неможливо - ось у чому головна загадка.
 
The Independent: Роулінг створила дуже складний і заплутаний сюжет, у якому всі - один по одному - є між собою і братами, і сестрами, і коханими. Всі вони зв'язані напруженими стосунками між собою. А фінал невиразно пояснює заплутаність ситуації.
 
GQ: Час, який необхідно було витратити на зміцнення сюжетних ліній, пішов на безглузді і незрозумілі відступи. Результатом цього стала нестерпна змістова куцість.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: фильмГарри ПоттеротзывыпремьеракритикаДжоан Роулингкино
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі