RU
 

В очікуванні. Кращі фільми про ядерний апокаліпсисСюжет

Корреспондент.net,  12 квітня 2018, 20:12
0
2024
В очікуванні. Кращі фільми про ядерний апокаліпсис
Фото: Кадр из фильма
Доктор Стрейнджлав - один із кращих фільмів Стенлі Кубрика

Після нового загострення між США і Росією, які обмінялися ракетними погрозами, поновилися розмови про загрозу ядерного конфлікту.

 
Останніми днями дві сильні ядерні держави - США та Росія - все ближче до найбільшого зіткнення з часів Карибської кризи.
 
Сторони обмінюються ракетними погрозами, а експерти говорять, що зіткнення американських і російських сил у Сирії майже неминуче і може вийти з-під контролю.
 
Користувачі соцмереж активно обговорюють ядерний апокаліпсис, що нависає, і російське державне телебачення розповідає, що робити під час Третьої світової війни і що брати з собою на судний день.
 
 
З такої нагоди Корреспондент.net вирішив згадати найкращі фільми на тему ядерного апокаліпсису.
 
 
 

Доктор Стрейнджлав

Стенлі Кубрик, 1964 рік
 
 
Культовий фільм Стенлі Кубрика вийшов у розпал Холодної війни і тепер знову отримав актуальність. Картина заснована на трилері Пітера Джорджа Червона тривога, в якому яскраво описується атмосфера загального страху перед ядерним апокаліпсисом.
 
Одержимий думкою про те, що комуністи мають намір вкрасти в американців їх "безцінні тілесні соки", генерал Джек Д. Ріппер, командир військово-повітряної бази посилає ескадрилью бомбардувальників з ядерною зброєю бомбити СРСР.
 
Президент США Маффі намагається врятувати становище, він збирає своїх радників, включаючи доблесного генерала Тергідсона і прикутого до інвалідного візка колишнього нацистського вченого доктора Стрейнджлава.
 
У 1989 році був включений до Національного реєстру фільмів США як "культурно значимий". Займає третє місце у списку кращих комедій і 39 місце в списку кращих американських фільмів за версією Американського інституту кіномистецтва. У списку кращих фільмів за версією IMDb стоїть вище за інших фільмів Кубрика.
 
 
 

Божевільний Макс

Джордж Міллер, 1979-2015
 
 
Постапокаліптична трилогія, що розповідає про колишнього поліцейського Макса Рокатанскі, який втрачає сім'ю в дистопічній Австралії, яка втратила всі ознаки цивілізованої країни через низку воєн внаслідок нафтової кризи. Перший фільм вийшов на екран у 1979 році.
 
Міллер спочатку створив трилогію з Мелом Гібсоном у головній ролі, а потім у 2015 році зняв ребут під назвою Божевільний Макс: Дорога люті з Томом Гарді в головній ролі, який отримав схвальні відгуки кінокритиків.
 
В оригінальній трилогії з Мелом Гібсоном осібно стоїть другий фільм Божевільний Макс 2: Воїн дороги, який представив похмурий і безжальний світ, де правлять бродячі банди, і бензин є найціннішою валютою.
 
 
 

Хлопець і його пес

Л.К. Джонс, 1974
 
 
Події фільму відбуваються в 2024 році після спустошливої ​​Четвертої світової війни, що тривала всього п'ять днів.
 
Залишки населення США ледь животіють у спорожнілих містах. Кожен сам по собі, виживання зводиться до пошуку їжі і сутичок з іншими людьми за їжу.
 
Головний герой, Вік, працює в парі зі своїм псом Бладом, з яким має телепатичний зв'язок.
 
Фільм став одним із джерел натхнення під час створення культової серії гри Fallout.
 
 
 

Остання битва

Люк Бессон, 1983
 
 
Події відбуваються в руїнах сучасних міст після неназваної катастрофи. Люди вже втратили мову і спілкуються тільки жестами. З продуктами харчування теж проблеми, щоправда, іноді може піти дощ із риби, що падає.
 
У світ повернулися рабство і диктатура сильних. Головний герой Людина живе відлюдником і йому доводиться боротися за існування із собі подібними.
 
Фільм отримав безліч нагород і премій.
 
 
 

Листи мертвої людини

Костянтин Лопушанський, 1986
 
 
Дія фільму відбувається в неназваному місті, через деякий час після закінчення ядерної війни, що сталася через те, що, подаючи каву, оператор електронного центру не встиг скасувати старт ракети з ядерною боєголовкою, до чого призвела помилка комп'ютера.
 
Вчений, лауреат Нобелівської премії Ларсен рятується від наслідків ядерного бомбардування в підземеллі історичного музею, в якому працювала до війни його дружина, що не встигла вчасно спуститися в бомбосховище і тепер страждає від хвороби, викликаної, мабуть, значною дозою радіації.
 
Разом з ними в підземеллі живуть колишні співробітники музею. Кожен з них по-своєму переживає трагедію людства - хтось пише книгу-роздум про причини того, що сталося, хтось готує послання майбутній цивілізації, а хтось міркує про побудову майбутнього підземного людства з новою мораллю і моральністю.
 
Вихід картини практично збігся з Чорнобильською аварією, тому для свого часу картина була дуже гострою і шокуючою.
 
Письменник Аркадій Стругацький назвав цей фільм "розумною і жорстокою драмою про сучасних людей в ситуації, для виключення якої з історії людство повинно вжити всі свої сили".
 
 
 

Суддя Дредд 3D

Піт Тревіс, 2012
 
 
В майбутньому після атомної війни територія США - то опромінені радіацією пустки, відомі як Проклята Земля.
 
На східному узбережжі знаходиться Мега-Сіті Один - мегаполіс із 800 мільйонами жителів, що розтягнувся від Бостона до Вашингтона, де щодня відбувається 17 000 злочинів. Єдиною силою правосуддя тепер є судді, елітні поліцейські, які поєднують в одній особі всі посади - прокурорів, присяжних і виконавців.
 
Стрічка розповідає про протистояння Судді Дредд з наркобароном Мадлен Мадригал на кличку Ма-Ма у виконанні Ліни Хіді, відомої за роллю Серс Ланністер у серіалі Гра престолів.
 
Фільм отримав позитивні відгуки кінокритиків. На Rotten Tomatoes зібрано 125 рецензій, 77 відсотків - позитивні.
 
Творець серії коміксів Джон Вагнер, який розкритикував адаптацію 1995 року, позитивно відгукнувся про фільм, зазначивши, що ця екранізація набагато ближча до оригінального коміксу.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтеся на наш канал https://t.me/korrespondentnet

СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: апокалипсисядерное оружиеядерная угрозакино
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі