RU
 

Де відпочити в Україні цієї зими. Кращі курортиСюжет

Корреспондент.net,  15 грудня 2020, 16:21
0
794
Де відпочити в Україні цієї зими у 2020 році
Фото: Bukovel
Гірськолижні курорти Карпат

Українські гірськолижні курорти не вирізняються розвиненою інфраструктурою, але природа Карпат згладить враження.

 
Скоро почнеться сезон зимового відпочинку. Однак у 2020 році через пандемію коронавірусу вибір закордонних курортів виявився обмеженим. Але і в Україні є безліч місць, де можна влаштувати активний зимовий відпочинок. Корреспондент.net розповідає про гірськолижні курорти в Карпатах.
 
 
Місць майже не залишилося
 
Скромний вибір закордонних гірськолижних курортів спровокував справжній бум в українських Карпатах. На новорічні свята багато готелів вже повністю розпродані, незважаючи на те, що їхня вартість зросла на 10-15 відсотків у порівнянні з попереднім сезоном.
 
За даними системи бронювання Booking, у святкові дні вже зайнято більше 90 відсотків номерів у Карпатах.
 
Так, у Bukovel Hotel на новорічний тиждень (з 25 грудня по 2 січня), де ціни на номери варіюються від 3 тисяч до 34 тисяч гривень у залежності від категорії, вже немає вільних місць. На дати після Нового року ще можна знайти номер, але вибір з кожним днем ​​зменшується.
 
За словами готельєрів, туристи активізувалися після того, як стало відомо, що гірськолижна інфраструктура не підпадає під заборони жорсткого локдауну, який планується з 8 січня 2021 року.
 
При цьому карантин, який діє вже зараз, обмежує роботу ресторанів і кафе - за межами готелів їхня робота заборонена. У самих готелях вони працюватимуть за карантинними правилами.
 
На цей момент снігу в Карпатах немає. Але у великих курортів, на взірець Буковеля, є снігові гармати, і катання там вже почалися. Але в будь-якому випадку - зима тільки починається.
 
 
Буковель
 
Bukovel
 
Посідає перше місце в рейтингу кращих гірськолижних курортів України. І ціни тут також найвищі - можуть позмагатися з європейськими курортами.
 
Однак і сервіс на високому рівні, інфраструктура продумана, траси доглянуті і підійдуть як новачкам, так і професіоналам лижного спорту.
 
Курорт знаходиться в селищі Поляниця Івано-Франківської області між трьох гір: Буковель, Чорна Клева і Довга. Тут більше 60 трас, багато підйомників, пушки зі снігом, вирівнювач трас, можливість нічних катань.
 
Якщо ваш бюджет обмежений, то можна зупинитися в Яремче або Яблуниці, а на Буковель приїжджати покататися.
 
 
Драгобрат
 
drago-brat
 
У Закарпатській області знаходиться найвисокогірніший курорт України. Драгобрат бюджетніший за елітний Буковель і віддалений від цивілізації, що робить його тихим і спокійним. Знаходиться він у 18 кілометрах від селища Ясиня.
 
Тут зазвичай відпочивають любителі фрірайду, тоді як прихильники облагороджених спусків подаються в Буковель.
 
Поруч з курортом знаходиться каскадний водоспад Драгобратський, а трохи вище за нього - озеро Герешаска: завжди крижане і, на подив, прямокутне. У районі Драгобрата можна знайти чимало високогірних озер, проте така прогулянка буде під силу швидше туристам з наметами.
 
У високий сезон, який триває з 28 грудня до 11 січня, проживання в готелі, що належить гірськолижному комплексу Драгобрат, у двомісному номері коштуватиме 750 гривень з особи. А котедж обійдеться в 950 гривень з особи.
 
У низький сезон, який триває до 28 грудня і з 11 січня, ціна готельного номера на двох складає 530 гривень з особи. А котеджу - 700 гривень з особи. Однак у будь-який сезон ціна залежить від того, на скільки гостей розрахований номер.
 
 
Яблуниця
 
zovnish.com
 
В оточенні гір розмістилося селище Яблуниця Івано-Франківської області, яке таїть у собі чимало сюрпризів. Перший - дуже приємні ціни на відпочинок у високий зимовий сезон, і другий сюрприз - зупинившись у Яблуниці, ви легко можете кататися в Буковелі, подолавши лише 13 кілометрів в одну сторону.
 
У Яблуниці шість бугельних підйомників і шість гірськолижних трас. Розташовані вони на горах Микулинка, Коза, Діл і підійдуть для початківців і не дуже професійних лижників.
 
 
Пилипець і Подобовець
 
Хата в Карпатах
 
Це два сусідніх села в міжгірському районі Закарпатської області, у кожному з яких є спуски.
 
Пилипець - село в районі полонини Боржава. І тут найдовші траси України, які підійдуть як лижникам-професіоналам, так і початківцям, є можливості для фрірайду і сноубордингу.
 
Подобовець знаходиться по сусідству, а недалеко від нього - знамените озеро Синевир. Тут чудові траси, у першу чергу - для початківців, а також кілька спусків для досвідчених.
 
 
Термальні води в Береговому
 
Одні з найвідоміших теплих басейнів України розташовуються в Береговому Закарпатської області. Термальний басейн Закарпаття заповнюється з гейзера півторакілометрової глибини, кремнієво-азотно-вуглекисло-хлоридно-натрієвими водами високої мінералізації.
 
Вода має температуру близько 50 градусів тепла. Правда, у самому басейні вода охолоджується приблизно до 30 градусів. Взимку маленькі басейни накривають полікарбонатним каркасом, що створює ефект "турецької лазні".
 
Однак тут відчувається атмосфера старого радянського курорту: гості кажуть, що поки про сучасний спа-курорт тут говорити не варто. Пропонованих послуг - мінімальна кількість.
 
На території комплексу Жайворонок знаходиться термальний басейн, якому менше десяти років. Це закрите приміщення з басейном може приймати 80 відвідувачів одночасно.
 
 
 
Крім відпочинку в найтермальнішому басейні, відвідувачам пропонують відпочити і розслабитися в сауні, соляних кімнатах, фітнес-залі. Тут також є реабілітаційний центр.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: горыКарпатыкурорт
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...