RU
 

Тест-драйв оновленого пікапа Nissan NavaraСюжет

Корреспондент.net,  28 січня 2020, 18:04
0
362
Тест-драйв оновленого пікапа Nissan Navara
Фото: За Рулем
Тест-драйв Nissan Navara

Пікап з несподіваною для комерційного автомобіля величчю перепливає через перешкоди, будь то ями, лежачі поліцейські або трамвайні рейки.

 
Ідея «одомашнити» пікап сама по собі не нова, але зробити це зазвичай намагаються косметичними методами: спокушають клієнта багатим оснащенням, що приховує сувору суть споконвічно утилітарного автомобіля. Віддаючи належне і цій традиції теж, Nissan пропонує конструктивно іншу концепцію: незвичну для класу задню підвіску, один з найбільш потужних моторів і дискові гальма по колу.
 

Екстер'єр

 
Пікап гарний: строгі риси і багато хрому. Ним щедро обведені протитуманки і прикрашені бічні дзеркала. Світлодіодні фари з лінзами покладені Наварі тільки в топовій комплектації. Але не всі конкуренти пропонують LED-світло в принципі. Що стосується габаритів, то до них звикаєш швидко, незважаючи на довжину 5,33 м і більш ніж двометрову ширину. Геометрична прохідність пікапа значна: кут в'їзду - 31 градус, з'їзду - 27 градусів, кліренс - 223 мм.
 
За Рулем
 

Інтер'єр

 
У стартове оснащення Tekna вже входять камера заднього виду, двозонний клімат-контроль, підтримка Apple CarPlay і Android Auto. Щиток приладів наочний, шкали легко читаються: те, що і потрібно від невибагливого трудівника. Посадка висока і зручна. Недоліків всього два: відсутність ручки на лівій передній стійці і нерегульована по глибині рульова колонка. Другий ряд сидінь організований звично для пікапа: низько розташовані подушки і занадто вертикальна спинка.
 
За Рулем

У русі

 
Замість звичної для вантажівок конструкції - нерозрізного моста на ресорах - Navara пропонує пружини і п'ять важелів. Таку підвіску напевно оцінить той, хто рідко повністю завантажує кузов і кому є діло до того, як пікап проходить нерівності і повороти. А він з цими завданнями справляється відмінно. Тут напрошується порівняння навіть не з прямими конкурентами, яких Navara очікувано залишає позаду, а з позашляховиками. Пікап з несподіваною для комерційного автомобіля величчю перепливає через перешкоди, будь то ями, лежачі поліцейські або трамвайні рейки. Причому, навіть з порожнім кузовом, зауважте! І в поворотах Navara поводиться культурно, майже не видаючи свого робочого походження.
 
За Рулем
 
Турбодизель об'ємом 2,3 л в базовій комплектації Tekna агрегатується 6-ступінчастою механікою і пропонує 163 к.с. і 425 Нм - це трохи більше, ніж у конкурентів у стартовому оснащенні. Мотор і коробка розуміють один одного з півслова: перемикання майже непомітні і вибір передачі адекватний. Навіть на бездоріжжі до мануального режиму доводиться вдаватися вкрай рідко.
 
Реакції пікапа на педаль газу спершу спантеличили - для інтенсивного розгону доводиться мало не утоплювати акселератор у підлогу. Однак з такими настройками я повністю помирився вже на наступний день, і навіть знайшов їх дуже доречними. Пікап же конячка робоча, а не гончак, і по аптечному точне дозування тяги йому куди потрібніше, ніж бадьорий старт з місця. У міських тягучках такі настройки акселератора сприяють плавному руху і економії палива. Спершу не повірив своїм очам, побачивши на екрані бортового комп'ютера цифру середньої витрати в 7,6 л. І це в місті! Але тільки в тому випадку, якщо Гугл розфарбовує ваш маршрут виключно зеленим кольором; у стандартному режимі помірних тягучок розраховуйте на 9-9,5 л. І все одно мало, як для великої рамної машини.
За Рулем
 
На бездоріжжі правильно встановлена педаль газу дозволяє з легкістю забиратися, скажімо, на слизьке каміння або стартувати на хиткому ґрунті без побоювань тут же в нього закопатися. Напевно, в більшості ситуацій вдасться обійтися без включення зниженого ряду.
 
Що ж, цей симпатичний, багато оснащений і комфортний пікап напевно відкусить шматок ринкового пирога, який Toyota Hilux, Mitsubishi L200 і Ford Ranger вже звикли ділити на трьох.
 
Відеоверсію тест-драйву дивіться тут.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: автомобилиnissanтест-драйвавто
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...