RU
 

Тест-драйв бізнес-седана Toyota Сamry нового поколінняСюжет

Корреспондент.net,  21 серпня 2018, 17:29
0
1094
Тест-драйв бізнес-седана Toyota Сamry нового покоління
Тест-драйв Toyota Сamry

Популярний седан бізнес-класу дуже змінився. Зустрічаємо «сімдесяту» Camry. Цифра «70» нехай не вводить в оману: насправді, серіал про Camry не такий довгий.

 
Позначаючи моделі, виробник зазвичай перестрибує через десяток, але цього разу перескочив одразу через два.
 

Дизайн

 
Про те, що модель тепер виліплена зовсім з іншого тіста, можна зрозуміти вже з її зовнішності. Вона більше не сліпить очі відблисками хромованих деталей. З капота хром зник повністю, на боковинах залишився хіба що на ручках і окантовках вікон. Зате тепер можна спостерігати химерну гру світла на нових кузовних гранях і надихатися переднім бампером з величезним гратчастим «щитом». Він, до речі, виявився найбільш спірною деталлю зовнішності. В тому сенсі, що, буквально, кожен, хто переривав нашу фотосесію питаннями про новинку, заводив суперечку про те, чи не боїться бампер бордюрів. Мусимо заспокоїти - якщо й боїться, то вигляду не подає. Звичайно, якщо чинно заповзати на перешкоду, а не брати її з ходу. Кліренс 155 мм більше благоволить першим варіантом.
 
 

Інтер'єр

 
Camry змінила не тільки покоління, а й оздоблювальні матеріали. Нарешті знайдена альтернатива набридлому дереву! Тепер акцент зроблений на склі, яким і покрита центральна консоль. Не забуті і напівкоштовні камені: смугасте оздоблення приладової панелі і консолі імітує Тигрове око, один із різновидів кварцу. Однак найбільше вразили нові крісла. Змінилося все: форма подушки, спинок, глибина посадки. Мабуть, моїй спині ще ніколи не було настільки приємно в Camry.
 
 
Щиток приладів зберіг звичні стрілки, але отримав екран бортового комп'ютера з діагоналлю 7 дюймів. Він хороший не тільки розміром, але й умінням відображати інформацію в приємній оку формі. Так, витіювате «дерево витрати палива» попередниці змінилося легкими для сприйняття графіками. Причому на одному екрані можна побачити миттєву витрату, середню та середню за поїздку - економити паливо стало легше.
 
 

В русі

 
Нова платформа принесла Camry нову підвіску. Інженери відмовилися від стійок Макферсона «по колу», залишивши їх тільки спереду, та й то в дуже переобладнаному вигляді. Ззаду ж застосовані подвійні важелі, тому в русі новинка відчувається зовсім інакше. Toyota Camry і раніше не була легковажною, але тепер просто дивує стійкістю в поворотах. Задню вісь, здається, неможливо зірвати в ковзання, якщо спеціально не ставити собі такої мети. Навіть якщо на швидкісній дузі під колесами виявляється «пральна дошка», Camry не зістрибує з траєкторії.
 
 
І по комфорту автомобіль помітно підтягнувся. Це відчуваєш п'ятою точкою і уловлюєш на власні вуха: тишу салону ніщо не порушує. Camry дбайливо і ретельно знешумили, хоча поважчала вона при цьому лише на якихось двадцять-тридцять кілограмів. Гарна не тільки шумо-, але й віброізоляція. Двигун, по суті, не змінився, в Україні Camry пропонується з добре знайомим 2,5-літровим бензиновим агрегатом потужністю 181 к. с. Новий лише рівень чистоти: тепер движок відповідає нормам Євро 6.
 
Camry впевнено і точно «йде за педаллю», не дратуючи паузами в розгоні. Та й нічим іншим, взагалі, теж. Обіцяну паспортом міську витрату в 11 л на сотню мені вдалося отримати тільки на напівпорожніх вечірніх дорогах столиці; в денних заторах бортовий комп'ютер показував 12,5-13 л.
 
Як бачимо, нова Toyota Camry пропонує чимало аргументів на свою користь. Хтось полюбить новинку за сучасний дизайн, когось підкорить зручність її крісел, їздові звички і салонна тиша. Знайдуться і ті, хто все ще вірить в легендарну надійність - і, швидше за все, вони не обдурять. Чекати сюрпризів від перевіреного мотора та коробки навряд чи варто.
 
Більше інформації та фото тут
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: тестыToyotaтест-драйвToyota Camry
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...