RU
 

Google звинуватила зловмисників у масовій атаці iPhone

Корреспондент.net,  30 серпня 2019, 15:35
0
197
Google звинуватила зловмисників у масовій атаці iPhone
Фото: The Guardian
Атака тривала протягом 2,5 років

Після злому системи ключова приватна інформація користувача потрапляла в руки зловмисникам.

 
Дослідники з зовнішньої служби безпеки Google виявили безпрецедентну операцію зі злому iPhone, яка атакувала "тисячі користувачів у тиждень". Вона тривала протягом 2,5 років і перервалася в січні. Про це пише The Guardian.
 
 
Зловмисники використовували невелику колекцію зламаних веб-сайтів для доставки шкідливих програм на пристрої відвідувачів. Користувачі піддавали себе ризику зараження, відвідуючи ці сайти. Деякі методи, використані хакерами, торкнулися навіть повністю сучасних телефонів.
 
Після злому ключова приватна інформація користувача потрапляла в руки зловмисникам. Місцезнаходження жертв завантажувалося кожну хвилину; був завантажений ланцюжок з ключами їх пристроїв, що містить всі їхні паролі, а також історії їх чатів у популярних додатках, включаючи WhatsApp, Telegram і iMessage, їх адресну книгу і базу даних Gmail.
 
Коли телефон був перезапущений, його пам'ять очищалася від шкідливого ПЗ. Проте, за словами фахівця Іана Біра, дослідника безпеки в Google, це не давало повної захищеності.
 
"З огляду на обсяг викраденої інформації, зловмисники, тим не менш, можуть підтримувати постійний доступ до різних облікових записів і служб, використовуючи вкрадені токени аутентифікації з ланцюжка для ключів, навіть після втрати доступу до пристрою", - зазначив він.
 
Раніше повідомлялося, що Apple оголосила дату презентації своєї нової лінійки iPhone 11. Поряд зі смартфонами будуть також представлені інші продукти.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: хакерыGoogleсмартфонатака
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...