RU
 

Імпічмент Трампа: республіканці влаштували бійку і зірвали слухання

Корреспондент.net,  24 жовтня 2019, 08:17
0
1618
Імпічмент Трампа: республіканці влаштували бійку і зірвали слухання
Фото: скриншот
Республіканці увірвалися в "закриту" кімнату в Капітолії

Прихильники президента США через три входи увірвалися в "закриту" кімнату, де починалися слухання свідчень представника Пентагону.

 
Два десятки конгресменів-республіканців увірвалися в закриту для сторонніх кімнату для слухань, де демократи з трьох комітетів Палати представників повинні були заслухати свідчення високопоставленого представника Пентагону Лори Купер у рамках справи про імпічмент президента США Дональда Трампа. Про це в четвер, 24 жовтня, повідомляє CNN.
 
Зазначається, що конгресмени на чолі з республіканцем Меттом Гетцем з Флориди - відвертим прихильником Трампа - вторглися в кімнату через три різних входи, коли Лора Купер сідала, щоб дати свідчення. Вони вимагали бути присутніми під час цього процесу.
 
Республіканці і демократи почали кричати один на одного, виникла бійка, на місце події викликали поліцію Капітолію. Тим часом представниця Пентагону вийшла з кімнати.
 
Крім того, республіканці зайшли в приміщення для показань зі своїми мобільними телефонами, що заборонено, оскільки це захищена кімната, яка використовується для обговорення та опрацювання секретної інформації. Конгресмени, які входять у цю кімнату, повинні залишати всю техніку в спеціальних скринках зовні.
 
Республіканці заявляють, що вони змусили себе увірватися в кімнати через те, що демократи тримають розслідування у справі по імпічмент за закритими дверима, позбавляючи громадськість можливості бачити те, що говорять свідки.
 
Цей випадок з кімнатою стався через два дні після того, як президент США Дональд Трамп сказав, що вважає, що республіканці "повинні посилитися і боротися". Багато республіканців, які брали участь в акції протесту, були в Білому домі у вівторок на зустрічі з Трампом, і людина, знайома з цим питанням, заявила CNN, що Трамп заздалегідь знав про плани зірвати слухання.
 

Як стверджують опоненти американського лідера, він під час дзвінка намагався вплинути на Зеленського з метою почати розслідування діяльності в Україні сина Байдена в обмін на надання фінансової та військової допомоги Києву.

Трамп і Зеленський заперечують тиск в ході розмови.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Вибори у США
Трамп заявив, що не розглядає Ніккі Гейлі як свою віцепрезидентку
Кандидат у президенти США заявив, що паразит виїв частину його мозку
Байден може відмовитися від виборів на користь іншого кандидата - ЗМІ
Суд США виніс рішення щодо участі Трампа у виборах
Байден буде менше приділяти уваги Україні - Politico
СПЕЦТЕМА: Вибори у США
ТЕГИ: Импичмент ПрезидентаСШАреспубликанцыконгресспотасовка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі