RU
 

У Запоріжжі п'яний чоловік прийшов у кафе з гранатою

Корреспондент.net,  8 вересня 2020, 22:46
0
302
У Запоріжжі п яний чоловік прийшов у кафе з гранатою
Фото: Нацполіція України
У чоловіка знайшли гранату Ф-1 і два запали

Чоловік сказав поліцейським, що купив гранату у невідомого, але з якою метою - пояснити не зміг.

 

У Запоріжжі п'яний чоловік прийшов у кафе з бойовою гранатою. Про це повідомляє регіональне управління Нацполіціі у вівторок, 8 вересня.
 
Зазначається, що в поліцію надійшло повідомлення від громадян про те, що нетверезий відвідувач в приміщенні кафе на вулиці Електричній демонструє корпус гранати.
 
Схожого за описом чоловіка поліцейські помітили біля одного з житлових будинків. Побачивши співробітників поліції, чоловік викинув гранату в сміттєвий бак.
 
На місце події виїхала слідчо-оперативна група, вибухотехніки, кінологи. У сміттєвому баку фахівці знайшли корпус гранати Ф-1, а у чоловіка - два запала до неї. Все це вилучили і відправили на експертизу, яка підтвердила, що граната є бойовою.
 
Правоохоронці затримали 35-річного чоловіка. Поліцейським він заявив, що купив гранату в невідомого, але з якою метою - пояснити не зміг.
 
"Зараз вже є висновок експертизи, згідно з якою вилучений предмет - корпус бойової гранати Ф-1. Підключення до неї запалу могло б привести до непередбачуваних і трагічних наслідків, адже дистанція ураження осколками гранати досягає 200 метрів", - йдеться в повідомленні.
 
Кримінальне провадження відкрито за статтею про незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч.1 ст.263 КК України). Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.
 
 
Напередодні повідомлялося, що в Дніпрі чоловік кинув гранату в бік будинку, де перебували двоє чоловіків. В результаті вибуху вони отримали тілесні ушкодження.
 
Раніше в місті Рубіжне спецназ затримав чоловіка, який закрився в квартирі багатоповерхового будинку і погрожував підірвати гранату.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Запорожьефотополициямужчинакафеграната
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі