RU
 

Поліція назвала причину пожежі в одеському коледжі

Корреспондент.net,  17 грудня 2019, 15:05
0
842
Поліція назвала причину пожежі в одеському коледжі
Фото: ГСЧС
У результаті пожежі загинули 16 осіб

Займання сталося через несправність електрообладнання, вважають правоохоронці. Версії про підпал і необережне поводження з вогнем вважаються необґрунтованими.

Пожежа в одеському коледжі сталася через несправність електропроводки або побутових електроприладів. Про це на брифінгу у вівторок, 17 грудня, заявив начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Олег Бех, передає УНІАН.

Таким чином, дві інші версії - підпал і необережне поводження з вогнем - за попередніми даними, вважаються необґрунтованими. Як зазначив Бех, вчора експерти ДСНС надали свій висновок, згідно з яким займання почалося з кабінету №9, розташованого на 3-му поверсі коледжу.

"За характерними ознаками і за вилученими з місця події предметами, попередньо можна повідомити, що займання сталося через несправність електропроводки або побутових електроприладів", - сказав начальник регіонального главку.

За його словами, вилучені з місця події предмети будуть долучені до справи як речові докази. Виходячи з висновків фахівців ДСНС, а також відповідних вилучених документів, буде призначена пожежно-технічна експертиза, яка дозволить зробити слідству остаточний висновок про причини загоряння та розповсюдження вогню.

За словами Беха, щодо інших підозрюваних проводиться активна робота, тривають допити. Вже призначені 63 різні експертизи, включаючи молекулярно-генетичну. Крім того, як зазначив начальник управління, сьогодні з Києва приїхали експерти, які допомагають місцевим слідчим у додатковому огляді місця події, що почався у вівторок вранці.

"Потрібно відпрацювати ще низку деталей цієї серйозної події", - акцентував Бех. Він зазначив, що станом на ранок вівторка, родичам загиблих ще не видано 11 тіл.

"Ми на сьогоднішній день, за прикметами, одягом, за зовнішніми ознаками всіх встановили і розуміємо, хто ці люди. До кінця тижня, думаю, будуть вже проміжні результати молекулярно-генетичні експертизи. І десь з наступного тижня почнемо працювати з родичами, щоб видати тіла близьких, які загинули під час пожежі", - додав керівник.

Нагадаємо, в Одесі завершені роботи на місці пожежі. Водночас робота урядової комісії з розслідування причин пожежі в будівлі коледжу триває.

Раніше стало відомо, що в Одесі на згарищі знайшли всіх зниклих. Всього рятувальники виявили під завалами згорілого будинку 14 тіл. Ще двоє людей померли в лікарні. Таким чином кількість жертв склала 16 осіб, з яких 10 вже впізнані.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

ТЕГИ: Одессаполицияучебное заведение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі