RU
 

В Одесі під час зйомки побили журналістку

Корреспондент.net,  7 вересня 2018, 14:26
0
230
В Одесі під час зйомки побили журналістку
Фото: nsju.org
Олену Балабу побили під час зйомки

Олена Балаба проводила зйомку незаконної забудови, коли на неї з металевою трубою накинулася інша жінка.

 
Журналістку-фрілансера Олену Балабу побили металевою трубою під час зйомки незаконної забудови в Одесі. Про це в п'ятницю, 7 вересня, повідомляє Національна спілка журналістів України (НСЖУ).
 
Відзначається, що подія трапилася ще 31 серпня на вулиці Некрасова. Журналістка приїхала на місце подій після дзвінка місцевих жителів, які повідомили про незаконне будівництво, що ведеться в їхньому дворі, і ймовірне захопленні території училища.
 
"Коли журналістка почала зйомку, на неї накинулася одна з причетних до забудови Марія Огнєва і почала бити шматком металевої труби", - повідомили в НСЖУ.
 
Олена Балаба розповіла, що жінка, яка нападала, також живе в сусідському будинку. Від агресивних дій сусідки журналістку врятували інші мешканці будинку.
 
"Потім схопила фотоапарат і стала душити мене шнурком, на якому він тримався. Мене виручили жителі цього будинку, які дзвонили і запрошували підготувати матеріал. Нападаюча, яка також живе в цьому дворі, побила, крім мене, ще кількох своїх сусідів", - розповідає деталі нападу Балаба.
 
Після події журналістка змушена була звернутися до лікарів. Зараз вона скаржиться на постійні головні болі.
 
"Прокидаюся вранці з мігренню, приймаю знеболююче і йду на роботу. Такого раніше ніколи не було. Змушена за рекомендацією невропатолога пройти курс лікування", - говорить журналістка.
 
В цілому ж лікарі діагностували у Балаби легкі тілесні ушкодження. За фактом нападу, Балаба звернулася в поліцію, зараз відкрито кримінальне провадження за ст. 345-1 (погроза або насильство відносно журналіста) Кримінального кодексу України.
 
"Разом зі мною заяву написали й інші постраждалі. Передали поліції всі докази, зокрема, відеозапис, на якому видно напад", - додала потерпіла.
 
 
 
Нагадаємо, декількома днями раніше на журналіста напали під час ефіру з Донецька.
 
А в М'янмі двох журналістів Reuters засудили до семи років в'язниці. Їх звинуватили в заволодінні секретними документами.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Одессажурналистнападение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі