RU
 

У Львові знову розмалювали могилу Кузнєцова

Корреспондент.net,  30 липня 2018, 22:19
0
946
У Львові знову розмалювали могилу Кузнєцова
Фото: С14
Осквернена могила Миколи Кузнєцова

У С14 пояснили, що Кузнєцов - відомий НКВСівець, а в такий спосіб вони привітали його з днем ​​визволення Львова від німецько-фашистських загарбників.

 
Учасники організації С14 у ніч на 30 липня розмалювали могилу радянського розвідника Миколи Кузнєцова. Про це повідомив координатор організації С14 Сергій Мазур на своїй сторінці у Facebook і опублікував фотографії з місця подій.
 
Як видно на знімках, висічені на надгробку написи закреслені і забризкані жовтою фарбою. Крім того, червоною фарбою на надгробку написано "Кузнєцов - ворог УПА", "ворог", "херой", а також намальований тризуб.
 
У С14 пояснили, що в такий спосіб вони привітали Кузнєцова з днем ​​визволення Львова від німецько-фашистських загарбників, яке відзначали 27 липня.
 
Сам Мазур обгрунтував ці дії тим, що Микола Кузнєцов під час своєї діяльності на окупованих нацистами територіях влаштовував теракти і провокації проти українського населення, а також переодягався у форму бійців УПА для її дискредитації.
 
"Кузнецов - відомий НКВСівець. Не називайте це вандалізмом чи оскверненням. Це всього лише правильне оформлення ненаших героїв", - додав Мазур.

Нагадаємо, у ніч на 21 червня на могилі Миколи Кузнєцова невідомі намалювали жовтою фарбою тризуб, а також написали: "ворог УПА" і "кат".
 
Могила Кузнєцова розміщена на Пагорбі Слави - місці, де поховані солдати, загиблі в Першій світовій війні, а також військовослужбовці Червоної армії, які загинули у Другій світовій війні.
 
Раніше повідомлялося, що у Львові мають намір демонтувати 30-метрову стелу Монумента слави на вулиці Стрийській, оскільки вона знаходиться в аварійному стані.
 
Новини від  Корреспондент.net  у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: Львовфотовандализмвандалы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі