RU
 

Зеленський з дружиною вшанували пам'ять Небесної сотні

Текст: ,  20 лютого 2021, 10:46
0
717
Зеленський з дружиною вшанували пам ять Небесної сотні
Фото: president.gov.ua
Зеленський з дружиною вшанувалі пам'ять героїв Небесної сотні

Глава держави і перша леді встановили лампадки біля хреста на місці загибелі активістів Майдану.

Президент Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою в суботу, 20 лютого, в День пам'яті Героїв Небесної Сотні вшанували подвиг учасників Революції гідності в Києві, повідомляє прес-служба Офісу Президента.

Зазначається, що глава держави і перша леді встановили лампадки біля хреста на місці загибелі активістів Майдану.

"Ми не маємо права забути імена всіх загиблих на Майдані. Ми не маємо права не з'ясувати імена всіх винних в цьому. Ми не маємо права не побудувати саме ту країну, за яку вони віддали свої життя. Вічна пам'ять всім, хто загинув за майбутнє України", - зазначив Зеленський.

Президентське подружжя також зробило перший удар в Дзвін гідності, який 20 лютого буде дзвонити за кожним загиблим Героєм Небесної Сотні.

Дзвін гідності був виготовлений за дорученням глави держави з метою вшанування подвигу Героїв. На пам'ятнику розміщено напис "Слава Україні! Небесній Сотні слава!". Дзвін встановлений і відкритий на території майбутнього Національного меморіалу Героїв Небесної Сотні в центрі столиці.

У день народження кожного Героя Небесної Сотні опівдні перед Дзвоном гідності встановлюється портрет загиблого та лунає пам'ятний дзвін.

Персональне вшанування пам'яті кожного Героя є важливою частиною суспільної пам'яті про події Революції гідності.

Заяву до Дня героїв Небесної Сотні також зробив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він назвав революцію Гідності ключовим елементом державності України.

"Це висока відповідальність і спільне завдання кожного з нас - побудувати сильну і процвітаючу європейську Україну, за яку віддали життя учасники Революції Гідності, а також ті, хто продовжив захищати цінності Євромайдану від російської агресії", - написав він у Telegram.

Говорячи про героїв Небесної сотні Шмигаль нагадав, що наймолодшому було 17 років, а найстаршому - 82. Але всіх їх об'єднувало почуття гідності і честі, готовність відстоювати свої права і свободи.

Нагадаємо, двома днями раніше в Києві відбувся марш пам'яті Небесної Сотні.


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

ТЕГИ: памятьгодовщинаВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі