RU
 

У Києві чиновник ДСНС погорів на хабарі

Корреспондент.net,  28 серпня 2020, 11:05
0
277
У Києві чиновник ДСНС погорів на хабарі
Фото: gp.gov.ua
Посередників затримали під час отримання хабара

У підприємця вимагали 45 тис. доларів за видачу дозвільних документів у сфері протипожежної безпеки. Ще 25 тис. посередники вимагали для правоохоронних органів за безперешкодне ведення бізнесу.

У Києві правоохоронці затримали співробітника ДСНС і двох посередників за вимагання та отримання хабара за дозвільну документацію. Про це в п'ятницю, 28 серпня, повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, працівник ДСНС і його спільники вимагали від представника поліграфічного підприємства 35 тисяч доларів США за видачу дозвільних документів у сфері протипожежної безпеки і ще 10 тисяч доларів США - за складання експертного висновку протипожежного стану виробничого об'єкта площею понад п'ять тисяч квадратних метрів без фактичного виїзду на нього.

Крім того, посередники схилили підприємця до надання неправомірної вигоди в сумі 25 тисяч доларів посадовій особі правоохоронних органів за безперешкодне ведення бізнесу після отримання всіх дозволів.

Правоохоронці задокументували отримання цими особами 70 тисяч доларів США в два етапи. Після передачі другого траншу - 60 тисяч доларів США - посередників затримали в одному з ресторанів у центрі Києва, а чиновника ДСНС в його робочому кабінеті. Під час обшуку у нього виявили та вилучили 1,2 тисячі доларів США з першого траншу.

Зараз вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру і обрання запобіжного заходу.

Раніше повідомлялося, що київський поліцейський відмовився від хабара $12 тисяч. Він затримав підозрюваних, які дали йому хабар, а натомість просили повернути вилучені у них автомобілі.

Нагадаємо, глава держпідприємства вимагав більш як півмільйона хабара. Натомість він обіцяв не створювати перешкоди в здійсненні діяльності товариства.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Киевкоррупциявзятказадержание
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі