RU
 

Чорний піар чи спецоперація? Скандал з білбордамиСюжет

Корреспондент.net,  30 січня 2020, 16:12
0
527
Чорний піар чи спецоперація? Скандал з білбордами
Фото: Полиция Киева
Скандальні білборди

На вулицях Києва незаконно були розміщені плакати з провокаційним змістом, поліція почала розслідувати інцидент.

 
У ніч на 30 січня в Києві з'явилися білборди з написом "Росія - наш головний стратегічний партнер". У Київській міській адміністрації відразу ж оголосили їх незаконними і почали знімати.
 
Корреспондент.net зібрав інформацію про скандали з білбордами.
 

Піратська атака

 
На появу плакатів звернули увагу багато киян, ділячись в соціальних мережах їх зображенням і збуреннями з приводу змісту.
 
На білбордах був зображений засновник будівельної компанії Holly Industrial Олег Катющенко і напис "Росія - наш головний стратегічний партнер" російською мовою.
 
Всього на вулицях Києва з'явилося 9 таких плакатів.
 
Заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський заявив, що оператори зовнішньої реклами не надавали згоду на розміщення подібних сюжетів, тобто, провокаційні білборди розмістили піратським способом. Незабаром комунальники прибрали ці плакати.
 
 
У комунальному підприємстві Київреклама вирішили перевірити вулиці і рекламні площі на можливу наявність реклами провокаційного змісту. Асоціація операторів зовнішньої реклами заявила, що скандальне зображення було розміщено без відома і погодження власників рекламних конструкцій. Там відзначили, що "сюжет сепаратистського характеру ніколи не пройшов би узгодження власників рекламних конструкцій".
 

Проти кого акція

 
За інформацією в ЗМІ, компанія Holly Industrial, засновником якої є зображений на провокаційних білбордах Олег Катющенко, займається будівництвом, відновленням котеджів, офісних та історичних будівель.
 
Його дружина - Інна Катющенко, директор компанії Edipresse Media, яка займається виробництвом жіночих журналів  Единственная, Юная леди, VIVA! Украина, Твой малыш, Уютная квартира та інші.
 
На своїй сторінці в Facebook вона написала, що відносно її чоловіка були розміщені білборди з провокаційним змістом, але вони не знають, хто і чому це зробив.
 
 

Реакція

 
Поліція затримала трьох осіб за розклеювання білбордів. Чоловіків доставлено до райуправління. Зараз вони дають свідчення. За кожним фактом розміщення білбордів порушили кримінальні провадження у ст. 356 (Самоправство) Кримінального кодексу України.
 
Але в соціальних мережах у розміщенні плакатів побачили вже глибокі смисли, державного рівня.
 

 
 
Хоча були і ті, хто схилявся до версії з чорним піаром.
 
 
 
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: КиевУкраина-Россиярекламаполициянаружная рекламапровокация
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі