RU
 

Названо найбільш завантажені станції київського метро

Корреспондент.net,  23 вересня 2019, 19:03
0
565
Названо найбільш завантажені станції київського метро
Фото: facebook.com/kyivmetro
Київський метрополітен назвав найбільш завантажені станції

За вісім місяців 2019 року київською підземкою скористалися 322 млн пасажирів, з них більше третини - червоною гілкою метро.

 
Найбільш завантаженою станцією метро Києва за вісім місяців 2019 року стала станція Академмістечко. Про це повідомляє прес-служба Київського метрополітену в понеділок, 23 вересня.
 
Загалом за вказаний період підземкою скористалися майже 322 млн пасажирів.
 
"Найпопулярнішою традиційно залишається червона лінія метрополітену - 132,245 млн осіб. Найбільш завантаженою тут є станція Академмістечко (13,743 млн пасажирів)", - йдеться в повідомленні.
 
Понад 12 мільйонів поїздок зафіксовано також на станціях Лісова і Вокзальна. Найменше пасажирів перевезла станція Дніпро (652,2 тис).
 
"Другою за пасажиропотоком є ​​синя лінія - 112,311 млн поїздок. Максимальний пасажиропотік був на станції Мінська (10,934 млн осіб). Понад 9 млн поїздок було також на станціях Почайна і Контрактова площа", - повідомили в КП.
 
Мінімальна кількість пасажирів на Оболонсько-Теремківської лінії зафіксована на станції Виставковий центр (3,297 млн ​​осіб).
 
"Зелена лінія підземки перевезла 77,371 млн пасажирів. Вона найменш завантажена в столичній підземці. Найбільше пасажирів зафіксовано на станції Позняки - 9,73 млн осіб. Доганяє її майже з таким самим показником станція Лук'янівська - 9,192 млн пасажирів. А найменше поїздок було на станції Червоний хутір - 1,1 млн", - повідомили в Київському метрополітені.
 
Нагадаємо, що раніше в Київському метрополітені назвали фактори, що впливають на збільшення пасажиропотоку в столичній підземці, через які виникає тиснява і черги.
 
Також повідомлялося, що Київський метрополітен повернувся до жетонів через масовий збій системи продажу Kyiv Smart Card.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: КиевМетрополитенметроКиевское метро
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі