RU
 

У Києві затримали організатора продажу фальшивих євро

Корреспондент.net,  6 вересня 2019, 15:00
0
397
У Києві затримали організатора продажу фальшивих євро
Фото: Нацполиция Украины
Вилучені фальшивки

Зараз встановлюється, хто саме виготовляв підроблені купюри і шляхи їхнього надходження в Україну.

У Києві група зловмисників на чолі з уродженцем Казахстану налагодила схему збуту фальшивих євро, який їхні спільники друкували в Туреччині. Під час затримання фігурантів і проведення обшуків було вилучено фальшивки на загальну суму 46 тисяч, повідомляє столичне управління Нацполіції в п'ятницю, 6 вересня.

За даними правоохоронців, до складу групи входило троє чоловіків і одна жінка.

"Спочатку ми затримали двох посередників, які намагалися збути 25 тисяч підроблених євро. Під час обшуків за місцем проживання організатора ми виявили ще 21 тисячу фальшивих банкнот. Речові докази вилучили, а всіх фігурантів затримали", - розповів начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління поліції Києва Максим Асланов.

Поліцейські з'ясували, що фальшиві євро зловмисники отримували з Туреччини, де їх друкували інші спільники. Зараз встановлюється, хто саме виготовляв підроблені купюри і шляхи їхнього надходження в Україну.

Відомості про подію внесли в ЄРДР за ознаками злочину за статтею про виготовлення і збут підроблених грошей. Затриманим загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в липні в Києві затримали банду фальшивомонетників, у яких вилучили майже 2000 купюр з ознаками підробки номіналом по 500 євро на загальну суму 998 тисяч євро.

Раніше в Києві долари обміняли на півмільйона фальшивих гривень, які були роздруковані на принтері.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Киевфальшивые деньгифотоеврополицияподделкибанкнотыфальшивка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі