RU
 

У Києві викрили групу "чорних ріелторів"

Корреспондент.net,  25 липня 2019, 18:44
0
561
У Києві викрили групу  чорних ріелторів
Фото: Цензор.net
Аферисти обманювали спадкоємців померлих киян

Вони у змові прокручували афери, щоб заволодіти нерухомістю померлих киян, обманюючи їх законних спадкоємців.

 
Державне бюро розслідувань і Генпрокуратура викрили аферистів з числа адвокатів, колишнього судді і нотаріуса, які організували злочинну групу і прокручували афери з нерухомістю померлих киян. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила перша замдиректора ДБР Ольга Варченко у четвер, 25 липня.
 
"Аферу викрили до того, як зловмисникам вдалося довести її до кінця. Ми зібрали докази, що вказують на причетність підозрюваних до трьох епізодів справи, затриманим повідомили про підозру за статтями "шахрайство", "підробка документів, печаток, штампів та бланків". Матеріали слідства передали на ознайомлення стороні захисту", - зазначила Варченко.
 
У ДБР не виключають, що підозрювані будуть затягувати ознайомлення, намагаючись виграти собі час. Тим часом слідство встигне проаналізувати ряд інших документів, яким також буде дана оцінка.
 
Тепер у постраждалих - справжніх спадкоємців нерухомості - є всі шанси повернути собі майно в цивільному порядку.
 
Про те, що квартирами їх покійних родичів вже заволоділи шахраї, законні спадкоємці навіть не здогадувалися. Дізнавалися про це, тільки коли приходили до нотаріуса із заявою про відкриття спадкової справи. І з'ясовували, що вона, виявляється, вже відкрита, веде її інший нотаріус і фігурують там зовсім інші люди, прізвища яких справжні родичі померлих власників квартир ніколи не чули.
 
Шоковані такими звістками люди не знали, що робити. Приходили до нотаріуса, який відкрив спадкову справу. Той деталей не розкривав, а лише розводив руками: мовляв, не знаю. Але тут же пропонував скористатися послугами "грамотного адвоката, який допоможе повернути житло".
 
Нагадаємо, що раніше глава РДА в Рівненській області вимагав хабар у $300 тисяч.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: ГенпрокуратураКиевадвокатсудьярасследованиеаферистыследствиенотариус
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі