RU
 

Київські чиновники передавали секретні дані - СБУ

Корреспондент.net,  4 червня 2019, 17:00
0
541
Київські чиновники передавали секретні дані - СБУ
Фото: Liga.net
СБУ

Спецслужба виявила розголошення держтаємниці співробітниками Деснянської районної державної адміністрації Києва.

 
Співробітники СБУ встановили факт розголошення державної таємниці чиновниками Деснянської РДА Києва. Про це 4 червня повідомив УНН з посиланням на дані матеріалів суду.
 
Повідомляється, що Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження за фактом розголошення держтаємниці 25 квітня. Співробітники адміністрації деснянського району столиці мають доступ до "Мобілізаційного плану Деснянського Району" і "Плану цивільного захисту Деснянського району на особливий період".
 
У фабулі кримінального провадження йдеться, що в ході тематичної перевірки співробітники СБУ виявили розголошення держтаємниці співробітниками Деснянської РДА.
 
Під час перевірки виявилося, що в.о. голови Деснянської РДА (в період з квітня 2016 по серпень 2018 року ним був Віктор Крохмалюк) незаконно надавав у період з лютого 2017 року по січень 2018 року безпосередній доступ сторонній особі до всіх матеріальних носіїв секретної інформації, що зберігається в райадміністрації.
 
В рамках розслідування кримінального провадження суд дозволив слідчим СБУ вилучити особисті справи голови РДА Геннадія Заболотного, колишнього в.о. голови РДА Віктора Крохмалюка і головного спеціаліста режимно-секретної роботи Деснянської РДА Володимира Медведєва.
 
Раніше стало відомо, що СБУ розслідує п'ять справ про розголошення секретної військової інформації, що становить державну таємницю.
 
Також повідомлялося, що в Одесі затримали іноземців, що готували "дестабілізацію в Україні".
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: КиевСБУчиновникирасследованиетайна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі