RU
 

Мін'юст звільнив керівництво Лук'янівського СІЗО

Корреспондент.net,  17 серпня 2018, 07:15
0
246
Мін юст звільнив керівництво Лук янівського СІЗО
Фото: zametkiev
У Лук'янівському СІЗО змінилося керівництво

Попередньому керівництву загрожує серйозна відповідальність, якщо підтвердиться, що воно знало про передачу ув'язненим екс-бійцям Торнадо заборонених предметів.

У Лук'янівському слідчому ізоляторі змінилося керівництво. Однак, ім'я нового керівника поки не названо - його представлять громадськості 17 серпня. Про це в ніч на п'ятницю в ефірі 112 Україна повідомив прес-секретар заступника міністра юстиції України Юрій Маслак.

Разом з тим Маслак заявив, що не може точно стверджувати, чи було керівництво звільнене, або пішло у відставку за власним бажанням. Також Маслак не коментує, чи пов'язано звільнення з бунтом екс-бійців Торнадо і передачею їм заборонених предметів працівниками СІЗО.

"Наразі я не можу сказати, чи звільнили керівництво, або воно пішло у відставку за власним бажанням, тому що вже пізня година і я не можу точно дізнатися всі деталі. Єдине, що можу підтвердити, що дійсно буде нове керівництво, і вже завтра я зможу повідомити - чи було це пов'язано саме з подіями, які відбулися 9 серпня в стінах київського ізолятора, або з тим, що керівництво СІЗО пішло у відставку за власним бажанням... Завтра буде новий керівник, прізвище цієї людини я знаю, вона працювала в системі", - заявив Маслак.

Він додав, що керівництво СІЗО буде нести відповідальність відповідно до законодавства, якщо підтвердиться факт, що воно володіло інформацією про передачу заборонених предметів.

"Якщо відповідно до їхніх заяв буде інформація про те, що керівництво СІЗО володіло цією інформацією і також якось, можливо, допомагало - звичайно, що і керівництво СІЗО буде нести відповідальність. Звільнення або заява про відставку не звільняє особу від відповідальності", - заявив Маслак.

Раніше повідомлялося, що двоє працівників ізолятора сприяли тому, щоб всіх ув’язнених привели в одну камеру, аби передати заборонені предмети.

Нагадаємо, 9 серпня колишні бійці Торнадо забарикадувалися в камерах Лук'янівського слідчого ізолятора в Києві. Їх повинні були етапувати, однак затримані чинили опір. На місце подій прибув спецназ.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: МинюстСИЗОувольнениеЛукьяновский СИЗО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі