RU
 

У Києві затримали банду торговців зброєю

Корреспондент.net,  12 червня 2018, 11:08
0
426
У Києві затримали банду торговців зброєю
Фото: npu.gov.ua
Торговців зброєю впіймали на продажу ППШ

Поліція ліквідувала майстерню з переробки зброї і вилучила арсенал боєприпасів, готових до продажу.

У Києві затримали злочинну групу за збут, зберігання і виготовлення вогнепальної зброї. Про це повідомила прес-служба Нацполіції.

"Під час проведених заходів правоохоронці задокументували, як двоє чоловіків продали ППШ, два магазини до нього і 92 патрони за майже 1500 доларів США. Згідно з проведеною балістичною експертизою, предметом угоди стали вогнепальна зброя і боєприпаси до вогнепальної зброї", - розповіли в поліції.
 
Слідчі Нацполіції і СБУ провели спеціальну операцію з викриття ділків, які займалися незаконним виготовленням і продажем вогнепальної зброї і патронів. З цією метою було здійснено декілька оперативних закупівель, а також були проведені обшуки.
 
За декілька тижнів правоохоронці провели другий етап контрольованої закупівлі: зловмисники отримали 2500 доларів за пістолет Макарова і Чезетту, оснащені по 16 патронів кожен.
 
Згодом, під час третьої закупівлі, поліцейські затримали зловмисників і провели обшук у гаражному приміщенні, у якому чоловіки зберігали вогнепальну зброю.
 
 
 
"На цей час затримали двох фігурантів за зберігання і збут вогнепальної зброї. У приміщеннях, що належать їм, під час санкціонованих обшуків вилучили різноманітну зброю, а також виявили майстерню з приладами і верстатами для переробки та виготовлення зброї і боєприпасів. Після проведення слідчих дій можлива додаткова кваліфікація дій правопорушників. Слідчі затримують зловмисників за ст.208 Кримінального процесуального кодексу України і готують клопотання до суду про їхній арешт", - додали в поліції.
 
За цим фактом слідчі Подільського управління поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Інформація по справі задокументована.
 
 
Раніше повідомлялося, що в Житомирській області затримали двох торговців саморобними вибуховими пристроями, які виготовлялися на основі тротилу.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: Киеввидеооружиеполициябоеприпасыторговля оружием
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі