RU
 

У Харкові затримали банду вимагачів

Корреспондент.net,  31 серпня 2020, 15:09
0
555
У Харкові затримали банду вимагачів
Фото: Нацполиция Украины
Затримання вимагачів у Харкові

До складу угруповання входили четверо місцевих жителів, серед яких - двоє вихідців з Кавказького регіону.

У Харкові правоохоронці затримали банду вимагачів, які вимагали у місцевого жителя 100 тисяч доларів. Про це повідомляє Нацполіція в понеділок, 31 серпня.

Зазначено, що до правоохоронців за допомогою звернувся харків'янин. Він розповів, що протягом тривалого часу йому надходять телефонні дзвінки з погрозами.

Невідомі, погрожуючи фізичною розправою йому та членам його сім'ї, вимагали повернення 100 тисяч доларів. Деякий час чоловік не звертав уваги на погрози, поки йому не нагадали про деталі минулорічного розбійного нападу на нього. У разі сплати коштів, погрожували вбити малолітню дитину потерпілого, - йдеться в повідомленні.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили особи зловмисників. Це чотири жителі Харкова віком від 27 до 48 років. Злочинну діяльність організував 29-річний чоловік, у «помічники» також взяв свою співмешканку.

У суботу, 29 серпня, поліцейські за підтримки спецназу затримали 29-річного організатора та його співмешканку відразу після отримання ними частини коштів - 35 тисяч доларів США. За місцем проживання затримали ще двох учасників угруповання. Всім їм повідомили про підозру за статтею про вимагання (ч.4 ст.189 КК України).

Під час слідства буде перевірятися причетність підозрюваних до скоєння розбійного нападу на потерпілого. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Раніше повідомлялося, що в Харкові кримінальний авторитет організував банду псевдополіцейських. Зловмисники вимагали гроші у наркозалежних, а до моменту отримання коштів члени групи утримували своїх жертв у гаражі.

А на Закарпатті вимагачі шантажували інтимними відео. Головною дійовою особою була 29-річна жінка, яка знайомилася і спокушала потерпілих, яких потім шантажували.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Харьковфотополициярэкетвымогательзадержаниевымогательство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі