RU
 

У Харкові затримали чоловіка, який повідомив про "захоплення заручниці"

Корреспондент.net,  22 липня 2020, 21:00
0
348
У Харкові затримали чоловіка, який повідомив про  захоплення заручниці
Фото: Нацполиция Украины
З чоловіком проводять слідчі дії

У чоловіка був конфлікт з господинею будинку. Тепер йому загрожує до шести років тюремного ув'язнення.

 
У Харкові поліція затримала чоловіка, який у середу вдень подзвонив і повідомив, що він зі зброєю і вибухівкою нібито захопив будинок із заручницею по вулиці Бондаренківська. Про це повідомляє регіональне управління Нацполіції 22 липня.
 
"Під час виїзду за вказаною громадянином адресою, інформація не знайшла свого підтвердження. Зараз 50-річний харків'янин затриманий у порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України і доставлений в Київський відділ поліції, з ним проводяться слідчі дії", - йдеться в повідомленні.
 
Правоохоронці встановили, що будинок, розташований за адресою, на яку вказав чоловік, належить 41-річній жінці. Вона була вдома, коли приїхали співробітники поліції. Її життю і здоров'ю нічого не загрожувало. Правоохоронці оглянули будинок, але вибухівки або зброї не знайшли.
 
Поліція встановила, що про "захоплення" повідомив 50-річний чоловік, у якого, за попередніми даними, був конфлікт з господинею будинку. Чоловіка затримали у нього вдома на вулиці Сонячна.
 
Затриманому готують повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтею про завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності (ч.1 ст.259 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 6 років.
 
 
Нагадаємо, 21 липня озброєний чоловік протягом дня утримував заручників в автобусі в центрі Луцька. Звільнити людей вдалося ввечері. Ніхто не постраждав.
 
Пізніше з'ясувалося, що терориста звати Максим Кривош. У нього вилучили автомат, револьвер і гранати РГД-5.
 
 

 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Харьковполициямужчиназаложникизахватзадержание
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі