RU
 

Поліція показала вилучене під час обшуків у мерії Харкова

Корреспондент.net,  8 травня 2020, 18:59
0
1732
Поліція показала вилучене під час обшуків у мерії Харкова
Фото: hk.npu.gov.ua
Обшуки в Харкові: поліція показала, що вилучили в мерії

Правоохоронці вилучили бухгалтерську та фінансово-господарську документацію у справі про махінації чиновників при капремонті житлового фонду міста.

 
Поліція провела обшуки в міськраді Харкова, офісах підприємств-підрядників, а також за місцем проживання чиновників. Про це повідомляє прес-служба поліції області в п'ятницю, 8 травня.
 
"8 травня слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області проведено одночасно 20 обшуків у Департаменті житлового господарства та комунальному підприємстві Харківської міської ради, за місцем розташування офісних приміщень підприємств-підрядників, а також за місцем проживання посадових осіб і працівників зазначених підприємств та установ. Під час проведення обшуків вилучено первинну бухгалтерську і фінансово-господарську документацію, що має значення для встановлення обставин вчинених кримінальних правопорушень", - сказано в повідомленні.
 
Юрособи навмисне в п'ять разів завищували вартість використаного обладнання при виконанні робіт з капремонту багатоквартирних житлових будинків. Шкода бюджету міста становить більш як 800 тис грн.
 
Встановлено, що посадові особи підприємств-підрядників закуповували світлове обладнання за ринковими цінами, а при виконанні робіт завищували вартість обладнання в кілька разів. Потім чиновники Департаменту житлового господарства Харківської міськради брали зазначені роботи і перераховували кошти на розрахункові рахунки зазначених підприємств-підрядників.
 
Загальний розмір укладених договорів - близько 28 млн грн, з яких 13 млн грн наразі перераховані на рахунки підприємств-постачальників.
 
Обшуки пройшли в рамках кримінального провадження за статтею про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Санкція статті передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
 
 
 
 
Нагадаємо, що сьогодні в мерії Харкова пройшли обшуки. Слідчі дії ведуться одночасно в декількох регіонах, але підозру нікому не оголошено.
 
Раніше повідомлялося, що чиновник держпідприємства вкрав більше 25 млн гривень і зник. Чиновник держпідприємства уклав угоду з ТОВ Торговий дім Еко-Сервіс на закупівлю мінералів, ціну на які значно завищили.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Харьковполицияобыскмэрия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі