RU
 

Суд виправдав звинуваченого у порнографії вченого, що вивчав секс-культури

Корреспондент.net,  26 грудня 2019, 14:36
0
385
Суд виправдав звинуваченого у порнографії вченого, що вивчав секс-культури
Фото: thekievtimes.ua

Чоловік заявив, що відеоматеріали, які він виклав у вільний доступ на файлообмінник, стосуються його докторської дисертації.

 
Київський районний суд Харкова виправдав доцента державної академії культури від звинувачень у поширенні порнографії. Про це в середу, 25 грудня, повідомляє Судовий репортер з посиланням на вирок.
 
За матеріалами справи, на початку 2015 року чоловік виклав на файлообмінник для вільного доступу і скачування в інтернеті кілька файлів, які, згідно з висновком судової мистецтвознавчої експертизи, мають відеозаписи і зображення порнографічного змісту. Ці матеріали були доступні для скачування протягом року.
 
Співробітник відділу поліції з боротьби з кіберзлочинністю розповів, що знайшов файли в ході відпрацювання операції, в кінці вересня 2015 року.
 
Чоловік провину не визнав, пояснивши, що ніякої порнографії не поширюється, він вчений, працює над докторською дисертацією на тему "Феномен родючості в українській сімейній обрядовості" і використовував ці файли для своїх досліджень.
 
Колишня дружина підтвердила, що підсудний є вченим і досліджував секс-культури і секс-казки, а про поширення порнографії їй нічого не відомо.
 
Вчений секретар Академії культури підтвердив, що обвинувачений є докторантом і досліджує секс-культури.
 
В судовому засіданні експерт підтвердив висновки, надані ним раніше і зазначив, що якщо ці файли використовувалися в наукових або дослідницьких цілях, то вони не вважалися б порнографією.
 
Таким чином, суд прийшов до висновку, що в діях чоловіка немає складу злочину.
 
Також суд вважає, що застосування файлообмінної мережі "Direct Connect" (DC ++) - це пасивні дії, які не можуть оцінюватися як умисне винне діяння, спрямоване на збут або розповсюдження порнографічної продукції.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Харьковсудполицияприговор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі