RU
 

Чемпіонат з інвестицій: Житомирська областьСпецпроект

Корреспондент.biz,  15 серпня 2019, 15:00
0
358
Чемпіонат з інвестицій: Житомирська область

Житомирська область - в трійці лідерівпо темпахекономічного зростання за підсумками 2018 року. Валовий внутрішній продукт цього регіону виріс на 6,1%.

Найбільші досягнення області - це обсяг освоєних капітальних інвестицій, позитивна динаміка розвитку сільського господарства і торгівлі. Крім того, Житомирщина може похвалитися одним з найнижчих показників заборгованості із зарплати на одного штатного працівника.

Житомирську область зі сходу на захід перетинає траса М-06 «Київ-Чоп», яка є головним транспортним коридором, що зв'язує Україну і країни Європейського союзу.

Найбільше в області підприємство з іноземними інвестиціями - підприємство Greif Flexibles Ukraine (Ця інформація базується на базі заводу «Хімволокно»), яке займається виробництвом м'яких пакувальних матеріалів і входить до складу американської корпорації Greif.

З 2017 року у Житомирській області почав працювати завод з обробки насіння Bayer, дві виробничих лінії «Української холдингової лісопильної компанії» і гідроелектростанція на р.Случ.

Обсяг експорту на душу населення в області більш ніж на 50% нижче середнього по Україні показника. Валовий регіональний продукт на душу населення на 27% не дотягує до середнього по країні, так само як і рівень зарплати в області на 27% нижчий від середньоукраїнського.

 

Обласна влада дуже слабо використовують бюджет розвитку для стимулювання інвестицій в регіон - він становить в 2019 році всього 0,06 грн. на душу населення.

У Житомирській області в 2018 році був підготовлений інвестиційний паспорт - вельми виразний і детальний. Єдина об'єднана територіальна громада області, яка презентувала власний паспорт ще рік тому - це Глибочицька ОТГ. Екс-голова Житомирської ОДА Ігор Гундич (звільнений 24 червня 2019 року) не раз заявляв, що область відкрита для інвесторів. З 8 серпня облгоадміністрацію очолює Віталій Бунечко. На жовтень заплановано Форум регіонів України та Білорусі, в роботі якого візьмуть участь президенти обох країн. Форум, як очікується, дасть поштовх розвитку економіки області.

Найбільш перспективні галузі регіону - будівельна, легка і харчова промисловість, а також сільське господарство та логістика.

 
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Загрузка...