RU
 

Ціни на нафту перевищили 42 долари за барель

Корреспондент.biz,  19 червня 2020, 10:54
0
213
Ціни на нафту перевищили 42 долари за барель
Фото: Getty Images
Нафта перейшла до зростання

Вартість нафти прискорила зростання після декількох днів зниження на очікуваннях про відновлення попиту.

Світові ціни на нафту еталонних марок зростають на очікуваннях трейдерів поступового відновлення балансу попиту і пропозиції.

Так, в п'ятницю, 19 червня, вартість серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures зросла на 2,07% до склала 42,37 долара за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX зросли на 2,37% до 39,76 доларів за барель.

Зазначимо, напередодні відбулося засідання моніторингового комітету ОПЕК+ щодо виконання зобов'язань стосовно кількісних обмежень видобутку в рамках чинної угоди. Комітет прийняв низку заходів, щоб змусити країни, які не виконують умови угоди в повному обсязі, компенсувати невиконані зобов'язання. Йдеться, зокрема, про Ірак і Казахстан.

"Тепер, коли Саудівська Аравія і Росія переконали Ірак і Казахстан знизити видобуток більше, ніж вимагає угода, ми побачимо, як її загальне виконання досягне 100% в найближчі кілька тижнів", - пише MarketWatch.

Як повідомлялося, скорочують видобуток нафти і США, які не входять до ОПЕК+. З середини березня видобуток нафти в країні впав на одну п'яту або на 2,6 мільйона барелів на добу.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

СПЕЦТЕМА: Падіння рубля і ціни на нафту
ТЕГИ: нефтьОПЕКцены на нефть
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...