RU
 

Держдеп США схвалив поставку Індії систем ППО майже на $ 2 млрд

Корреспондент.biz,  10 лютого 2020, 20:59
0
275
Держдеп США схвалив поставку Індії систем ППО майже на $ 2 млрд
Фото: Capt. Adan Cazarez/Army
Система IADWS

Америка має намір поставити системи протиповітряної оборони IADWS (Integrated Air Defense Weapon System).

 
США хочуть поставити індійській стороні системи протиповітряної оборони IADWS (Integrated Air Defense Weapon System) загальною вартістю близько $ 2 млрд. Про це в понеділок, 10 лютого, повідомила прес-служба Агентства з оборонного співробітництва і безпеки США.
 
За її словами, державний департамент США схвалив можливу поставку Індії системи протиповітряної оборони IADWS вартістю $ 1,87 млрд. DSCA повідомило Конгрес про ймовірну угоду 7 лютого.
 
У разі укладення контракту передбачається поставити Індії п'ять радіолокаційних станцій AN / MPQ-64Fl Sentinel, 118 керованих ракет AMRAAM AIM-120C-7 / C-8 і 132 зенітні керовані ракети FIM-92L Stinger, а також низку інших найменувань продукції військового призначення, в тому числі 32 5,56-міліметрових карабіни M4A1.
 
"Передбачувана угода ... підвищить безпеку одного з основних партнерів (США) в галузі оборони, який продовжує бути важливою силою в процесі підтримки стабільності, миру й економічного прогресу в регіоні Південної Азії", - додали у відомстві.
 
В агентстві зазначили, що Індія буде застосовувати систему IADWS для підвищення можливостей своєї ППО. "Ніяких складнощів в процесі інтеграції цього озброєння до складу індійської армії не виникне", - йдеться в повідомленні.
 
Водночас, як уточнили у відомстві, це повідомлення не є підтвердженням підписання відповідного контракту.
 
Система IADWS розроблена американською компанією Raytheon і норвезькою Kongsberg. Вона призначена для підрозділів військової ППО малого радіусу дії. Особливістю IADWS є застосування авіаційних керованих ракет AMRAAM і зенітних керованих ракет переносних комплексів Stinger, що знижує вартість її експлуатації.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАИндия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...