RU
 

Білорусь і РФ домовилися про ціну на газ і нафту

Корреспондент.biz,  9 лютого 2020, 15:58
0
1167
Білорусь і РФ домовилися про ціну на газ і нафту
Фото: belta.by
Дмитро Крутой

Мінськ готовий купувати російську нафту на основі світових котирувань, повідомив перший віце-прем'єр Білорусі.

Білорусь готова купувати російську нафту на основі світових котирувань. Про це заявив у неділю перший віце-прем'єр країни Дмитро Крутой, передає агентство БелТА.

"Якщо говорити про домовленості щодо нафти, нафтового ринку, то російська сторона погодилася, що білоруські НПЗ будуть купувати нафту за домовленістю з російськими нафтовими компаніями за цінами, які встановлюються на світовому ринку", - сказав Крутой.

Крутой зазначив, що білоруська сторона "неодноразово вимагала" цього протягом всіх переговорів. За словами першого віце-прем'єра республіки, Білорусі не потрібні "ексклюзивні умови". "Ми хочемо купувати нафту за світовими котируваннями і не гірше", - заявив Крутой.

Він запевнив, що президент РФ Володимир Путін погодився з таким підходом. За словами Крутого, Путін пообіцяв, що Кабмін РФ посприяє в роботі з російськими видобувними компаніями, щоб поставки на білоруські НПЗ "були саме на таких умовах". 

Крутой повідомив, що інтенсивність контактів між суб'єктами господарювання двох країн зросла. Перший віце-прем'єр республіки зазначив, що в РФ приблизно 100 млн тонн нафти із загального обсягу добувають і поставляють невеликі компанії.

При цьому він поінформував, що білоруська сторона продовжить "переговори з "великою п'ятіркою" - Роснефть, Лукойл, Татнафта і інші компанії". За словами Крутого, міністр енергетики РФ Олександр Новак пообіцяв з ними усіма зустрітися "в найближчі дні", щоб довести до них нові умови роботи на ринку Білорусі, а також посприяти в укладанні цінових контрактів. При цьому, за словами Крутого, концерн Белнефтехим і білоруські НПЗ продовжать роботу з усіма суб'єктами нафтового ринку РФ.

"Буквально на наступному тижні такі переговори вже розпочнемо", - повідомив перший віце-прем'єр.

Раніше Олександр Лукашенко заявив, що республіка не стане частиною іншої країни, навіть "братньої Росії". За його словами, білоруси цього не приймуть.

Також Лукашенко скаржився, що Росія щороку підвищує ціни і "закручує гайки" стосовно Білорусі. В результаті зростає торговий дефіцит Мінська і вже досяг $9 млрд


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

 

ТЕГИ: РоссиянефтьгазБеларусь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...