RU
 

ОПЕК знизила видобуток нафти до мінімуму за п'ять років

Корреспондент.biz,  14 червня 2019, 12:54
0
104
ОПЕК знизила видобуток нафти до мінімуму за п ять років
Країни ОПЕК і ОПЕК + перевиконують угоду зі скорочення видобутку

Рівень видобутку нафти впав через санкції проти Ірану і скорочення видобутку в Саудівській Аравії.

За підсумками травня видобуток нафти країн ОПЕК впав до мінімуму з 2014 року. Про це йдеться в червневому звіті Міжнародного енергетичного агентства в п'ятницю, 14 червня.

"Видобуток ОПЕК впав до найнижчого рівня з 2014 року, оскільки поставки з Ірану скоротилися через санкції, а також через зниження видобутку в Саудівській Аравії і Нігерії", - йдеться в звіті.

Так, видобуток знизився на 230 тисяч барелів на добу - до 29,95 млн барелів. Вільні потужності ОПЕК агентство оцінює в 3,2 млн барелів на добу.

Видобуток Ірану в травні впав на 210 тис. барелів на добу - до 2,4 млн барелів. Саудівська Аравія знизила добовий видобуток на 110 тис. барелів - до 9,7 млн ​​барелів, Нігерія - на 60 тис. барелів, до 1,69 млн барелів. Угода зі скорочення видобутку виконувалася країнами ОПЕК на 133%, країнами "не ОПЕК" - на 169%, підрахували в МЕА.

МЕА також переглянуло прогноз зі зростання глобального попиту на нафту в 2019 році, знизивши його на 100 тис. барелів на добу до попередньої оцінки. Тепер очікується, що попит зросте на 1,2 млн барелів на добу.

Перегляд прогнозу пов'язаний з уповільненням темпів споживання нафти в Північній і Південній Америках.

У той же час більш високими темпами будуть рости і поставки нафти з країн "не ОПЕК". Темпи можуть прискоритися з 1,9 млн барелів на добу в 2019 році до 2,3 млн барелів на добу в 2020 році, випливає зі звіту МЕА.

За підрахунками агентства, 90% зростання видобутку забезпечують США. У наступному році "допомогти" їм зможуть Бразилія, Канада і Норвегія, зазначається в звіті.

За даними МЕА, комерційні запаси нафти країн ОЕСР в квітні зросли на 15,8 млн барелів і перевищують середню за п'ять років норму.

Зазначимо, напередодні світові ціни на нафту різко підскочили через інцидент в затоці Омана, де два нафтові танкери зазнали атаки. Зростання вартості нафти продовжилося і в п'ятницю.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

 

СПЕЦТЕМА: Падіння рубля і ціни на нафту
ТЕГИ: нефтьОПЕКцены на нефть
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...