RU
 

Україна витратила $900 млн на держборг за місяць

Корреспондент.biz,  7 травня 2019, 10:10
0
304
Україна витратила $900 млн на держборг за місяць
Фото: AP
Витрати резервів вдалося мінімізувати за допомогою облігацій і міжбанку

Через виплати за держборгом золотовалютні резерви за місяць знизилися на 0,5%. Витрати компенсували надходженнями від облігацій і купівлі валюти на міжбанку.

У квітні міжнародні резерви України скоротилися на 0,5% до 20,525 млрд доларів. Про це свідчать дані на сайті Національного банку.

Як зазначається, незважаючи на сприятливу ситуацію на валютному ринку, резерви зменшилися через значні обсяги погашень за державним боргом.

На обслуговування і погашення державного і гарантованого державою боргу в іноземній валюті минулого місяця було направлено 881,7 млн ​​доларів (в еквіваленті).

Ці витрати були частково компенсовані надходженнями від розміщення ОВДП в іноземній валюті на 416,6 млн доларів і 2,6 млн євро.

Чиста купівля валюти Національним банком на міжбанківському валютному ринку забезпечила поповнення резервів на 299,9 млн доларів.

Станом на 1 травня обсяг міжнародних резервів покриває 3,4 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов'язань України і поточних операцій уряду і Нацбанку.

За даними Мінфіну, з початку року Україна виплатила 166 мільярдів гривень боргів. Всього в 2019 році Україна виплатить 460 мільярдів держборгу. Піки виплат припадають на травень і вересень.

Раніше в Мінфіні повідомили, що в березні сукупний держборг України зріс в доларовому еквіваленті на 0,54 млрд доларів (0,7%) до 78,78 млрд доларів.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: долгиНБУНацбанкгосдолг
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...