RU
 

SWIFT відключила центробанк Ірану

Корреспондент.biz,  13 листопада 2018, 10:21
0
266
SWIFT відключила центробанк Ірану
Фото: SWIFT
Іранські банки відключили від SWIFT

Вашингтон не непокоїться ініціативою ЄС про створення спеціального механізму зовнішньоторговельних розрахунків з Тегераном в обхід американських санкцій.

Міжнародна система передачі фінансової інформації SWIFT відключила іранський центробанк та інші фінансові інститути цієї країни. Про це сказала заступник глави мінфіну США Сигал Манделькер, повідомило напередодні агентство Reuters.

"Ми вважаємо, що SWIFT прийняла правильне рішення про відключення цих установ", - заявила Манделькер.
 
Коли її запитали, чи входить у цей перелік центральний банк Ірану, вона сказала: "Так".
 
Манделькер підкреслила, що США жорстко впроваджуватимуть у життя свої санкції проти Ірану і вживатимуть щодо цієї країни додаткових заходів, спрямованих на чинення тиску.
 
За її словами, Вашингтон не переймається ініціативою ЄС про створення спеціального механізму зовнішньоторговельних розрахунків з Тегераном в обхід американських санкцій. Вона пояснила, що США зможуть працювати разом з європейцями і що, незважаючи на плани створити спеціальний платіжний механізм ЄС, європейські компанії вже залишають Іран.
 
"Думаю, значиміша новина в Європі - це те, що компанії вже у великій кількості йдуть з Ірану, - сказала Манделькер. - На прикладі Ірану ви побачите, якими масштабними будуть наші дії."
 
Нагадаємо, 8 травня американський президент Дональд Трамп повідомив про вихід США з ядерної угоди з Іраном. Окрім того, він прийняв рішення відновити дію санкцій проти країни, а також ввести нові.
 
Ці санкції вступили в силу 5 листопада. Обмежувальні заходи зачеплять банківську сферу, нафтовий сектор Ірану, а також країни-імпортери іранської нафти.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: СШАЕСИранЕвросоюзсанкции
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...