RU
 

Мала приватизація вже принесла півмільярда гривень доходу

Корреспондент.biz,  6 листопада 2018, 18:40
0
159
Мала приватизація вже принесла півмільярда гривень доходу
Фото: Сегодня
Було проведено 263 аукціони

Гроші отримані внаслідок проведення 263 успішних аукціонів, в яких за виставлені лоти змагались 563 учасники.

 
Продаж об'єктів малої приватизації через прозорі електронні аукціони на ProZorro вже приніс державі 405 млн грн доходу. Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко на своїй сторінці у Facebook у вівторок, 6 листопада.
 
 
"Завдяки новим правилам для малої приватизації держава змогла успішно продавати невеликі активи без зайвих витрат на попередню підготовку кожного об'єкту, його оцінку, організацію окремих торгів тощо. Станом на сьогодні, продажі об'єктів малої приватизації через прозорі електронні аукціони на ProZorro.Продажі принесли державі вже 405 млн гривень доходу", - зазначив Саєнко.
 
За його словами, ці гроші отримані в результаті проведення 263 успішних аукціонів, в яких за виставлені лоти змагались 563 учасники. В середньому, за всіма цими аукціонами є зростання ціни об'єкта на 107%, тобто більш ніж удвічі.
 
 
 
"Мала приватизація має свої рекорди: найбільше зростання ціни лота - в 800 разів. Саме настільки зросла ціна на невелику одноповерхову будівлю площею 20 кв. м, що продається Регіональним відділенням ФДМУ в Хмельницькій області за 100 грн; найдорожчий проданий лот - 60 млн грн. За стільки було продано майновий комплекс ДП Дослідний завод Хвиля; максимальна кількість успішних аукціонів за один день - 40", - написав чиновник.
 
Раніше повідомлялося, що в Україні до продажу підготували 10 великих об'єктів державної власності.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 
ТЕГИ: приватизацияФГИпродажифинансированиепродажа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...