RU
 

Порошенко подякував НБУ за закриття 98 банків

Корреспондент.biz,  25 травня 2018, 14:02
0
372
Порошенко подякував НБУ за закриття 98 банків
Фото: Корреспондент.net
За чотири роки в Україні ліквідували 98 банків

Президент вважає правильним закриття близько сотні "хворих" банків, які не мали шансів на життя.

 
Однією з найскладніших реформ в Україні стало очищення і оздоровлення банківського сектора, вважає президент Петро Порошенко. Про це він сказав на засіданні Національної інвестиційної ради в п'ятницю, 25 травня.
 
 
"І я хочу подякувати команді Національного банку - і тій, яка є зараз, і яка працювала до цього. Знаєте чому? Тому що це - одна команда, тому що потрібно мати сміливість, професійність та рішучість для того, щоб закрити 98 "хворих" банків, які не мали шансів на життя і мали до 90-95% кредитів, які не обслуговувалися", - зазначив глава держави.
 
За його словами, "це надзвичайно важка операція, де біль не долається навіть екстремальними дозами анестетиків, менеджмент, причетний до цієї реформи, заплатив за неї дуже високу політичну ціну".
 
Він зазначив, що завдяки діям фінрегулятора в першому кварталі банки отримали чистий прибуток майже 9 млрд грн, що втричі перевищує показник за аналогічний період минулого року.
 
 
"До ваших послуг сьогодні маємо 82 стійких і платоспроможних банків, в яких почали збільшуватися депозитні портфелі, і вони поступово відновлюють кредитування економіки. Банки нарешті починають виконувати свою функцію", - зазначив Порошенко.
 
Президент уточнив, що 39 з цих 82 банків є банками з іноземним капіталом, а 20 установ - зі стовідсотковим іноземним капіталом.
 
Раніше НБУ рекомендував Росії згорнути свою банківську діяльність на території України і закрити "дочірні" фінустанови.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтеся на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: банкиНБУПорошенколиквидация банковБанковская система
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...