RU
 

Держборг України зріс на 350 млрд з початку року

Корреспондент.biz,  24 листопада 2020, 19:00
0
635
Держборг України зріс на 350 млрд з початку року
Фото: Reuters
Держборг України різко зріс у 2020 році

Державний борг України, у першу чергу, зріс на 17% у 2020 році через девальвацію гривні, кажуть у Рахунковій палаті.

 
За дев'ять місяців 2020 року держборг України зріс на 347 мільярдів гривень (17%) - до 2,3 трильйона. Про це у вівторок, 24 листопада, повідомив глава Рахункової палати Валерій Пацкан.
 
"Переважно - через девальвацію гривні. Тільки на обслуговування боргу було направлено кожну восьму гривню доходів держбюджету", - написав Пацкан у Facebook.
 
Також він повідомив, що в січні-вересні доходи бюджету склали 75,6% плану на рік. За оцінкою фахівців Рахункової палати, за таких умов план доходів у 2020 році може бути перевиконано.
 
"Водночас ситуація з витратами не така оптимістична. Так, у січні-вересні видатки загального фонду на 93 млрд грн, або 11%, менше плану на звітний період. Тільки один приклад - в результаті прорахунків під час підготовки рішень про виділення коштів з фонду COVID-19, тривалого затвердження паспортів окремих бюджетних програм, незавершення процедур закупівель не використано 24,8 млрд грн по 20-ти з 25-ти бюджетних програм", - зазначив Пацкан.
 
 
Нагадаємо, у жовтні в Мінфіні заявляли, що пікові виплати за боргами в цьому році пройдено, але до кінця року потрібно виплатити ще $ 3 млрд.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: бюджетдолгибюджет УкраиныгосдолгГосбюджет
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...