RU
 

Азербайджан почав поставки газу в Європу

Корреспондент.biz,  16 листопада 2020, 20:18
0
1224
Азербайджан почав поставки газу в Європу
Фото: tap-ag.com
Газопровід TAP будували майже чотири з половиною роки

Газотранспортна система протяжністю 878 кілометрів перетинає Грецію, Албанію, Адріатичне море й Італію.

 
Трансадріатичний трубопровід (TAP), побудований для транспортування газу з Азербайджану в країни Євросоюзу, введений у комерційну експлуатацію. Про це повідомляється на сайті проекту в понеділок, 16 листопада.
 
"Майже через чотири з половиною роки після початку будівництва газопроводу в Салоніках (Греція) роботи перейшли на стадію комерційних операцій з постачання газу по газотранспортній системі TAP", - йдеться в повідомленні TAP AG.
 
 
 
 
Очікується, що європейські споживачі отримають газ по цьому газопроводу до кінця нинішнього року.
 
Газотранспортна система протяжністю 878 кілометрів перетинає Грецію, Албанію, Адріатичне море й Італію. Вона буде використовуватися для транспортування газу з родовища Шах Деніз II у Каспійському морі.
 
TAP - це європейська ділянка Південного газового коридору, по якому щороку буде транспортуватися 10 млрд кубометрів газу з Азербайджану на кілька ринків Європи. Пропускна спроможність газопроводу - 20 млрд кубометрів на рік. Він з'єднується із Трансанатолійським газопроводом (TANAP) на турецько-грецькому кордоні.
 
TAP сприятиме поставкам газу в країни Південно-Східної Європи. Загальна протяжність Південного газового коридору становить 3500 км, а вартість проекту оцінюється в $ 40 млрд.
 
Акціонерами Трансадріатичного газопроводу є британська ВР (20%), азербайджанська SOCAR (20%), італійська Snam (20%), бельгійська Fluxys (19%), іспанська Enagas (16%), швейцарська Swis Axpo (5%).
 
Нагадаємо, у США готують додаткові санкції проти російського газопроводу Північний потік-2. У результаті Росія не зможе його запустити, навіть якщо їй вдасться його добудувати, повідомило агентство Bloomberg.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: ЕвропагазЕСАзербайджан
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...