RU
 

У американців під час карантину змінилися смаки

Корреспондент.biz,  28 квітня 2020, 03:58
0
991
У американців під час карантину змінилися смаки
У США різко зросла ціна на авокадо

Одним з найбільш затребуваних фруктів на американському ринку в період карантину стало авокадо, що спровокувало зростання його ціни.

 

З початку березня ціна на авокадо в США піднялася на 60%. Експерти впевнені, що тенденція збережеться і після зняття карантину. Про це пише Bloomberg.
 
Як зазначає видання, під час карантинних обмежень люди почали купувати більше сирих продуктів, з яких можна що-небудь приготувати вдома. Лідером таких закупівель стало авокадо через те, що у більшості американців плід асоціюється зі здоровим способом життя і підвищенням імунітету.
 
Зростання цін на авокадо пов'язують і з тим, що мексиканські ферми, де плід вирощується в промислових масштабах, забарилися зі збором врожаю, чекаючи зниження попиту.
 
Тому зараз середня ціна упаковки авокадо сорту Хаас доходить до $ 19,  в той час, як на початку березня її вартість була близько $ 7,6.
 
Також, в США істотно в ціні виросли і цитрусові - в порівнянні з попереднім роком різниця в ціні на апельсини і лимони досягає 50%.
 
"Новий виток популярності у американських покупців переживає апельсиновий сік з пакета. Раніше його продажі впали через високий вміст доданого цукру", - пише Bloomberg.
 
Раніше президент США Дональд Трамп підписав закон, яким виділяється 484 мільярди доларів допомоги бізнесу в зв'язку з кризою через коронавірус.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАпродуктыкарантинавокадоBloomberg
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...