RU
 

Азербайджан почав поставки нафти до Білорусі

Корреспондент.biz,  6 березня 2020, 09:40
0
1037
Азербайджан почав поставки нафти до Білорусі
Фото: Getty Images
Азербайджанська нафта скоро надійде в Білорусь

Загальний обсяг поставок нафти з Азербайджану в Білорусь в поточному місяці передбачається в розмірі 250 тисяч тонн.

Державна нафтова компанія Азербайджану SOCAR відправила з турецького порту Джейхан перший танкер з нафтою для Білорусі. Про це повідомляє в п'ятницю, 6 березня, ТАСС з посиланням на заступника начальника департаменту з організації заходів та зв'язків з громадськістю SOCAR Ібрагіма Ахмедова.

"Учора ввечері з порту Джейхан відправлено першу партію нафти для Білорусі обсягом 90 тисяч тонн", - сказав представник SOCAR.

Ахмедов зазначив, що другу партію нафти планується відправити орієнтовно 20 березня з грузинського порту Супса. Її обсяг складе 85 тисяч тонн.

У свою чергу РИА Новости повідомляє, що Білорусь домовилася з SOCAR про постачання ще однієї партії нафти. Таким чином, загальний обсяг поставок на поточний місяць передбачається в розмірі 250 тисяч тонн.

Раніше повідомлялося, що в березні Білорусь планує почати поставки нафти на НПЗ українським нафтопроводом Одеса - Броди. Він буде використовуватися як найекономічніший, найбільш швидкий і надійний транспорт, за значили в Білнафтохімі.

Напередодні Нового року Білорусь не змогла домовитися з Росією про постачання нафти. Тоді наголошувалося, що білоруський лідер Олександр Лукашенко доручив уряду знайти альтернативні джерела для забезпечення імпорту нафти в країну. При цьому Білорусь має намір в майбутньому купувати нафту у Росії.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: УкраинанефтьБеларусьАзербайджан
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...