RU
 

Україна і Білорусь підписали угоду про автомобільні перевезення

Корреспондент.biz,  6 лютого 2020, 19:59
0
355
Україна і Білорусь підписали угоду про автомобільні перевезення
Фото: mtu.gov.ua
Україна і Білорусь домовилися про скасування дозволів на перевезення

Протоколом передбачається звільнення від дозвільної системи автомобільні перевезення вантажів і пасажирів у нерегулярному сполученні.

 
Міністр інфраструктури Владислав Криклій та міністр транспорту і комунікацій Республіки Білорусь Олексій Авраменко підписали Протокол про внесення змін до міжурядової Угоди про міжнародне автомобільне сполучення. Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.
 
"Протоколом передбачається звільнення від дозвільної системи автомобільні перевезення вантажів і пасажирів у нерегулярному сполученні", - йдеться в повідомленні.
 
Відзначається, що Білорусь стала третьою країною, з якою підписана повна лібералізація вантажних перевезень. У травні 2016 року такий документ був підписаний зі Швейцарією, а в червні 2019 року - з Великобританією.
 
За словами Криклія, відсутність бар'єру у вигляді дозволів надає нові можливості не тільки для автомобільних перевезень, а й для розвитку товарообігу між країнами, а також зменшить фінансове навантаження для перевізників.
 
 
Тепер документ мають ратифікувати парламенти обох країн.
 
Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Олексій Гончарук та прем'єр Польщі обговорили дозволи на вантажні перевезення.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: УкраинаБеларусьперевозки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...