RU
 

Названа дата переговорів з МВФ

Корреспондент.biz,  22 липня 2019, 00:38
0
230
Названа дата переговорів з МВФ
Фото: AP
Переговори України та МВФ відновляться у вересні

У президента Володимира Зеленського очікують, що переговори з МВФ відновляться у вересні.

 
Переговори про співпрацю України з Міжнародним валютним фондом відновляться у вересні. Про це заявив представник президента України в Кабінеті міністрів Андрій Герус, повідомляє Інтерфакс-Україна.
 
"Переговори про нову співпрацю з МВФ відновляться у вересні. ... Будуть різні питання і пропозиції, щось будемо пропонувати ми зі свого боку, що ми хочемо виконати, зробити, що хочемо вписати в Меморандум, щось будуть пропонувати вони. На щось ми будемо погоджуватися, на щось будемо не погоджуватися, буде переговорний процес", - заявив Герус.
 
При цьому Герус висловив бажання, щоб питання ціни на газ для населення було "більш м'яко" відображене в Меморандумі, тому що це "вже питання не просто економічне, це питання політичне". "Думаю, ми це побачили в ході цих виборів", - вказав він.
 
Також Герус висловив сподівання, що у вересні може бути "нова програма, і ми могли б восени цього року отримати новий транш МВФ". За його словами, для цього з української сторони "повинна бути ініціатива щодо антикорупційних реформ".
 
"Щоб ми самі це писали, щоб нас не потрібно було примушувати це робити, ми самі взяли на себе зобов'язання це зробити і швидко це зробили", - зазначив представник президента України.
 
Раніше стало відомо, що Україна веде активні переговори з МВФ. Нова програма співпраці може бути укладена на три роки, заявила міністр фінансів Оксана Маркарова.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: газМВФпереговорысотрудничество
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...