RU
 

Україна розширила географію експортних поставок

Корреспондент.biz,  22 лютого 2019, 12:17
0
236
Україна розширила географію експортних поставок
Фото: Getty Images
Українську продукцію експортують все більше підприємств у більше країн світу

За минулий рік було відкрито 85 нових ринків експортних поставок з різних видів продукції.

 
За підсумками минулого року Україна розширила географію експортних поставок продукції, повідомляє Держслужба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.
 
 
Так, за рік було відкрито 85 нових ринків з різних видів продукції - це ринки Албанії та Гани (м'ясо птиці та продукти з нього), Гонконгу (м'ясо птиці та продукти з нього, яйця і яєчні продукти), Марокко (м'ясо птиці та продукти з нього, яєчні продукти), Македонії (молочна продукція, комбікорми), ОАЕ (живі вівці та кози, молодняк домашньої птиці, жива птиця, інкубаційні яйця), Тунісу (м'ясо птиці), Чорногорії (яйця і яєчні продукти) та ін.
 
Також збільшилася кількість українських підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження.
 
Крім того, право експорту в країни Євросоюзу зараз мають 306 українських підприємств, у тому числі 126 виробників харчових продуктів (м'ясо птиці, риби, мед, яйця, молочна продукції).
 
"Минулоріч було розроблено та погоджено 20 міжнародних сертифікатів на експорт і 24 сертифікати на імпорт тварин і продуктів тваринного походження - всього 44 форми міжнародних сертифікатів для імпорту/експорту. Це дозволило нівелювати економічний вплив від втрати ринку Російської Федерації і сприяло підвищенню рівня України як надійного торгового партнера", - відзначили в Держпродспоживслужбі.
 
Відзначимо, обсяг зовнішньої торгівлі України в 2018 році склав 104,188 млрд доларів, що на 12% більше, ніж у 2017 році. Негативне сальдо зовнішньої торгівлі за 2018 рік становить 9,5 млрд доларів.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: торговляэкспортпродукты питания
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...