RU
 

Український бізнес дав прогноз щодо сприятливих регіонів

Корреспондент.biz,  17 січня 2019, 15:05
0
250
Український бізнес дав прогноз щодо сприятливих регіонів
Фото: Корреспондент.net
В НБУ провели опитування серед підприємців

Нацбанк провів опитування серед керівників 675 підприємств. Вони назвали Тернопільську та Львівську області найбільш "діловими" регіонами в 2019 році.

 
Українські бізнесмени очікують пожвавлення ділової активності протягом 2019 року. Найвище зростання бізнесу передбачають у Тернопільській та Львівській областях. Відповідне опитування провів Нацбанк серед голів підприємств і опублікував у статті Ділові очікування підприємств України.
 
Як повідомляється, зростання фінансової активності очікують респонденти всіх опитаних регіонів України, крім Кіровоградської області (ІДО - 98,6%). Але найбільше в Тернопільській (ІДО - 145,4%) і Львівській (131,0%) областях.
 
Пожвавлення ділової активності очікують респонденти всіх видів економічної діяльності. Найоптимістичніші прогнози, які у двох попередніх опитуваннях, у підприємств переробної промисловості (ІДО - 129,3%).
 
 Прес-служба Нацбанку
 
Чергове опитування НБУ було проведено 5 листопада - 4 грудня 2018 року серед керівників 675 підприємств. Опитування репрезентативне за основними видами і напрямками діяльності, розмірами підприємств за кількістю працівників.
 
Раніше повідомлялося, що український бізнес погіршив прогноз щодо курсу гривні. Більшість опитаних керівників підприємств очікує зростання курсу долара до 30 гривень протягом року.
 
Як повідомлялося, за даними Мінфіну, в найближчі три роки середня вартість долара зросте майже на три гривні. Обмінний курс у гривнях до долара в 2019 році складе 28,2, в 2020 році - 29,7, у 2021 році - 30,4.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: бизнесНБУфинансыНацбанкэкономика Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...